7 tips om je ogen te beschermen op het strand

7 tips om je ogen te beschermen op het strand

Fijne dag op het strand voor de boeg? Wij geven je vandaag 7 tips om je ogen te beschermen, en ja die zijn heel belangrijk!

1. Knijp niet met je ogen in de zon Je denkt misschien dat je wel een dagje zonder je zonnebril op het strand kunt liggen, maar dat is helemaal niet zo goed. Je ogen blootstellen aan UV kan leiden tot serieuze schade. Bijvoorbeeld: je oogleden verbranden. Dat is niet permanent, maar ook zeker niet heel fijn.

2. Draag een zonnebril van kwaliteit Goedkope zonnebrillen blokkeren geen UVA en UVB stralen en dat heeft hetzelfde effect als geen zonnebril dragen. Je kunt een zonnebril altijd controleren aan het stickertje op de zijkant van de bril. Tip? Polaroid glazen zijn perfect! Die blokkeren 99 tot 100 procent van alle UVA en UVB stralen.

3. En draag die ook als het bewolkt is Als er een wolkje voor de zon komt betekent het niet dat je meteen je zonnebril af moet zetten. Draag ze nog even want de straling kan nog net zo sterk zijn.

4. Draag geen contactlenzen als je gaat zwemmen Dit spreekt misschien wel voor zich, maar zwemmen met je contactlenzen in is echt niet goed. Het kan leiden tot verschillende infecties. Even uitdoen dus..

5. Met je ogen open onder water is niet heel goed Geen enkel soort zeewater is helemaal steriel, hierdoor kun je infecties oplopen door de bacteriën die in het water zitten. Wil je heel graag zien wat er onderwater zit? Draag dan een duikbril!

6. Breng ook zonnebrandcrème op bij je oogleden Deze tip is heel belangrijk, want het is iets wat de meeste mensen vergeten. Gebruik het liefst een speciale gezicht zonnebrandcrème met een factor van 30+.

7. Komt er zand in je ogen? Wrijf er niet in! Door in je ogen te wrijven als er zand in zit kunnen er kleine krasjes op het buitenste laagje van je oogbal komen. Wat je wel moet doen is jouw oog wassen met schoon water, dat prikt even maar is veel beter!

Bron: Womens Health Beeld: Sanoma Beeldbank


Recent