Deze kleding zou je nooit mogen wassen met wasverzachter

Goed om te weten!

Er is één ding waarvoor je absoluut geen wasverzachter zou mogen gebruiken, namelijk: je sportkleding. En dit is waarom.

Wasverzachter

Gooi jij het liefst een halve fles wasverzachter in de wasmachine voordat hij gaat draaien? Vooral handdoeken en beddengoed zijn twee dingen die net wat lekkerder aanvoelen door een scheut wasverzachter toe te voegen. Echter is wasverzachter niet voor alles wat je in de was gooit… Zo zou je het goedje vooral niet bij sportkleding moeten gieten.

Materiaal

Zoals je tijdens het sporten vast weleens hebt gemerkt, is dat je sportkleding van een speciaal materiaal is gemaakt dat ademt, langer droog blijft en zweet opneemt. Gebruik je wasverzachter bij deze stof, dan komt er een laagje over de vezels waardoor de kledingstukken niet meer optimaal kunnen ademen. En dat is nou net niet wat je wil als je flink zwetend aan het sporten bent. Goed om te weten dus!

Beeld: iStock

Laatste nieuws

afvallen

De 3 grootste leugens rondom afvallen

Deze leugens dus niet geloven...
burn-out

Je kunt een burn-out hebben zonder het te weten: dít zijn de symptomen

Veel mensen herkennen een burn-out niet en lopen er lang mee door.
Fajah Lourens

3 Tips van Fajah Lourens zodat jij die healthy lifestyle wél volhoudt

Ze zit lekkerder in haar vel dan ooit. In de nieuwe Happy in Shape vertelt Fajah Lourens alles over haar happy & healthy lifestyle. 3 tips van de kill