Eetdagboek Ivika Jürgenson

De eetgewoonten van een BN'er.

Benieuwd naar de eetgewoonten van BN’ers? Ivika Jürgenson deelt ze met ons.

Over Ivika Jürgenson

Ivika is professioneel snowboardster, afkomstig uit Estland, maar tegenwoordig woont ze in Den Haag. Ze werkt daarnaast ook als personal trainer en ze heeft een bachelor in Sport Science & Nutrition. Haar scriptie ging over hoe haar vegan lifestyle van invloed is op haar sportprestaties. Leeftijd: 29 jaar Lengte: 1,70 m Gewicht: 53 kilo In shape? ‘Ik probeer sowieso vijf keer in de week te sporten, soms nog vaker. Ook in de zomermaanden train ik gewoon door, anders raak ik mijn topconditie kwijt. Ik doe een mix van kracht, cardio, conditie en natuurlijk snowboarden. Ik eet daarnaast volledig veganistisch, wat heel goed samengaat met sporten op hoog niveau.’

Eetdagboek

07.00

‘Ik begin de dag met een glas citroenwater. Ik probeer gedurende de dag 2,5 liter water te drinken. Daarna maak ik een smoothie van biologisch zomerfruit uit de vriezer, een halve banaan, proteïne-yoghurt van Alpro en ongezoete amandelmelk. Als je vegan bent, kan het een uitdaging zijn om wel genoeg omega 3 binnen te krijgen, daarom voeg ik ook altijd lijnzaad aan mijn yoghurt toe. Na een kop zwarte koffie kan mijn dag echt beginnen.’

09.15

‘Twee uur na mijn ontbijt ga ik sporten bij F45 in Amsterdam. Hier train je in groepsverband met een personal trainer. Het is een functional HIIT-training waarmee je in 45 minuten je hele lichaam traint.’

10.30

‘Na de work-out drink ik een eiwitshake met vegan eiwitpoeder en aminozuren. Goed voor spieropbouw.’

11.00

‘Ik kan een tweede kopje koffie niet weerstaan.’

13.00

‘Ik ga vanmiddag weer trainen, dus dan vind ik het fijn om wat uitgebreider te lunchen. Vandaag heb ik een quinoasalade met spinazie en kikkererwten gemaakt. Daarna ga ik indoor snowboarden, een goede manier om in beweging te blijven en nieuwe freestyle tricks te oefenen voor de winter.’

18.00

‘Zodra ik thuis ben, ga ik koken met mijn vriend. Hij is geen veganist, maar eigenlijk kunnen we van elk gerecht wel een veganistische variant maken voor mij. Vandaag maken we een stoofpotje met tofu en veel groenten.’

19.30

‘Ik drink nog een kopje koffie na het eten en ik kan een ijsje niet weerstaan; de nieuwe veganistische Magnums zijn hemels!’

Bron: Jill Waas | Beeld: Ivika Jürgenson

Laatste nieuws