doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

Recept: oosters crispy fijngehakt met paksoi en basmatirijst

Yum!
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
basmatirijst

Leuk om vanavond te proberen of te bewaren voor de Nationale Week Zonder Vlees: dit smaakvolle, oosterse recept met vegetarisch gehakt.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_top_article');

Vegetarisch gehakt

Wil je tijdens de Nationale Week Zonder Vlees toch dat ene geliefde gerecht met gehakt proberen? Geen probleem. Vervang de dierlijke versie door vegetarische en je kunt gewoon genieten van je bekende recept. Ook in dit recept zit vegetarische gehakt.

Ingrediënten

300 gram basmatirijst

300 gram Quorn fijngehakt

2 Shanghai paksoi

4 bosuitjes

1 limoen (het sap)

15 gram koriander

15 gram platte peterselie

15 gram munt

2 teentjes knoflook, geperst

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_middle_article');

5 centimeter, geraspt en in fijne reepjes gesneden

2 el sojasaus

2 tl honing

2 tl Chinese vijf spice kruiden

1 tl sesamolie

zonnebloemolie

zout en peper

How to prepare

1. Bereid de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Snijd de Shanghai paksoi in reepjes en verwijder de steeltjes van de kruiden. Snijd de bosui fijn en houd een derde apart voor het garneren. 3. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en voeg het fijngehakt samen met de knoflook en gember toe aan de pan en roerbak het geheel 2 minuten op hoog vuur. 4. Voeg het limoensap, de sojasaus, honing, Chinese vijf spice kruiden en sesamolie toe aan de pan en roer alles goed door zodat het gehakt de smaak van de kruiden kan opnemen. Voeg ook de Shanghai paksoi en bosui toe aan de pan en roerbak het geheel nog 5 minuten. Proef, en breng op smaak met zout en peper. 5. Serveer het crispy gehakt samen met de basmatirijst en de verse kruiden en garneer met de achtergehouden bosui.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_bottom_article');