Recept: gele linzencurry

Laat jij vanaf vandaag ook vlees staan?

Lees ook

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en dat betekent dat we tot en met zondag vlees (maar ook vis) zullen laten staan. Om dat een stuk makkelijker te maken, delen we verschillende vegetarische recepten die je deze week kunt uit proberen. Vanavond op het menu? Gele linzencurry.

Curry

Nu het voorjaar nog even op zich laat wachten, is weinig zo fijn als een warm en kruidig gerecht als curry. Deze gele curry is rijk aan groenten en tegelijkertijd het ultieme comfort food. Benieuwd naar meer vegetarische gerechten? Klik hier.

Ingrediënten

350 gram Quorn stukjes dés

800 gram flespompoen, in kleine blokjes

400 gram linzen uit blik

400 gram sperziebonen

400 ml kokosmelk

250 ml water

250 ml water

2 platbroden

2 el gele currypasta

15 gram verse peterselie

zonnebloemolie

zout en peper

How to prepare

1. Verhit zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en voeg wanneer de olie is opgewarmd de gele currypasta toe en roer goed door. Pas op dat de currypasta niet aanbakt. 2. Voeg na 3 minuten de pompoenblokjes samen met kokosmelk en water toe aan de pan en laat het geheel 10 minuten pruttelen op middelhoog vuur. 3. Spoel de linzen af en laat uitlekken voordat je deze samen met de sperziebonen en de stukjes dés toevoegt aan de pan. Laat het geheel nog 5-10 minuten pruttelen op laag vuur. 4. Bereid ondertussen het platbrood volgens de instructies op de verpakking. 5. Serveer de gele linzencurry met pompoen en stukjes dés met platbrood.

Beeld: Quorn

Laatste nieuws

Zie ook