Dit kun je allemaal doen nu de sportschool dicht is

Wat heeft jouw voorkeur?

Lees ook

Sinds afgelopen week zijn de sportschooldeuren gesloten en in combinatie met de sluiting van veel andere gebouwen, betekent dat dat we nagenoeg aan huis gekluisterd zijn. Goed nieuws: je hebt genoeg tijd om te sporten, maar dan wel thuis. Happy in Shape zet verschillende mogelijkheden om thuis je thuis in het zweet te werken op een rij.

Hardlopen

Oké, hardlopen doe je niet helemaal thuis, maar ren bijvoorbeeld een blok om je huis heen. Het weer laat het – thank god – toe deze week, dus ga er af en toe op uit. Houd je niet van rennen? Een wandeling maken is ook fijn, of pak de fiets en ga richting de duinen of een natuurgebied.

Ga de tuin in

Er zijn genoeg dingen die je in de tuin (of op je dakterras) kunt doen, zoals hoelahoepen of touwtjespringen. Eerder deelden we deze oefeningen die je hoelahoepend kunt uitvoeren en ook met touwtje springen kun je eindeloos variëren.

Niet echt een sport, maar wel een (intensieve) optie: tuinieren. Zo ben je lekker buiten én volop in beweging.

Oefeningen binnen

Gister deelden we deze full body work-outs die gewoon op YouTube te vinden zijn en waar je vaak geen attributen voor nodig hebt.

Heb je wel wat attributen? Doe dan buikspieroefeningen met gewichtjes, train je billen en benen met elastieken of, als je écht creatief bent, verzin een work-out met huis-tuin-en-keukenproducten. Zo kun je natuurlijk de trap op en af rennen, maar ook flessen en emmers zullen met zand of water, boeken tillen, een stoel gebruiken als sportschoolbankje en ga zo maar door.

Investeer in apparaten

Nu je niet in de sportschool kunt sporten, is het misschien een mooi moment om te investeren in apparaten voor in huis. Het kost wat geld, maar het betekent wel dat je eigenlijk nooit meer je huis hoeft te verlaten om te sporten en dat heeft zo zijn voordelen. Om er een paar op te noemen: je hebt geen last van pottenkijkers, kunt helemaal zelf bepalen wanneer je sport én kunt slecht weer niet meer als excuus gebruiken. (Als dat geen stok achter de deur is…)

Heb je dus ruimte thuis? Overweeg de aanschaf van een loopband, fiets, gewichten of een hometrainer. Zo creëer je je eigen sport-space.

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook