Dit zijn de redenen waarom je zou moeten paardrijden

De sport heeft allerlei voordelen.

Lees ook

'Paardrijden, dat is toch geen sport?' Die vraag hoor je vaak als amazone, terwijl hij niet terecht is. Happy in Shape legt uit.

Voordelen

Als je paardrijdt, ontwikkel je je lichaam, in tegenstelling tot sporten als hockey en tennis, aan twee kanten hetzelfde. Dat is sowieso een win, maar daarnaast hebben ruiters vaak ook een goede balans, coördinatie en lichaamsbewustzijn. Omdat je rechtop een paard zit, zorg je bovendien voor een goede houding en dat kan voordelen voor je rug opleveren.

Voor je conditie is paardrijden niet de beste optie, al verhoog je wel je hartslag. Daar staat wel weer tegenover dat paardrijden na skiën en snowboarden de beste sport is voor je billen.

Tot slot ben je als je met paarden bezig bent veel in beweging. Denk aan spullen sjouwen, uitmesten, wandelen naar de wei. Allemaal momenten die naast het rijden, zorgen voor veel movements.

Investeren

Aan de andere kant kosten paarden veel tijd en is de paardensport ook een dure hobby. Een lichtpuntje is wel dat je vaak lang met de attributen kunt doen en je handige opties hebt als chaps voor over je jodhpurs (het welbekende paardenlaarsje) zodat je geen rijlaarzen nodig hebt.

Ontspanning

Wil je niet van paardrijden je nieuwe sport maken, overweeg dan toch wat meer bij paarden in de buurt te zijn. Ze kunnen ervoor zorgen dat we rustig worden of blijven en uit paardentherapie zou bovendien blijken dat dat gevoel van rust symptomen van de ziekte van Alzheimer verlicht.

En nu het voorjaar wordt, is niets leuker dan naar het strand gaan. Maak daar alleen geen wandeling, maar een buitenrit en ervaar zelf hoe het is.

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook