Met dit recept kook je met kliekjes

Handig en lekker!

Lees ook

Je bent niet de enige die wel eens dagelijks naar de supermarkt gaat om wéér nieuwe boodschappen te doen. Alleen nu je mogelijk in je vertrouwde supermarkt corona op kunt lopen en de winkels strenge maatregelen hebben genomen, probeer je je bezoek natuurlijk te beperken.

Ondertussen eet je vaker dan ooit thuis (wanneer zullen we nou weer eens lekker buiten de deur kunnen lunchen?) en begint je receptinspiratie vast op te raken. Gelukkig doen we dit samen en deelt Happy in Shape een lekker recept waarmee je je kliekjes opmaakt. Zo probeer je dus niet alleen een nieuw recept, maar vermijd je ook een supermarktbezoek!

Mexicaanse migas

Houd je vast want dit recept is écht lekker en daarbij ook écht anders dan anders. Het gaat namelijk om een hartig ontbijtrecept met roereieren, kaas, jalapeño en avocado waardoor je vol energie aan je dag kunt beginnen. Tip: vind je dit te heftig voor ontbijt? Met de restjes groenten uit je koelkast of dat blikje peulvruchten uit je keukenkastje tover je dit gerecht zo om tot een voedzame lunch.

Ingrediënten

(voor vier personen)
1⁄2 ui
1 el olijfolie
1 pot Santa Maria Red Jalapeño
8 eieren
100 gram geraspte kaas
1 tl zout

Extra:
1⁄2 zak Santa Maria Tortilla Chips Salted
1 pot Santa Maria Chunky Wrap Salsa Medium
1 avocado
1 bosje koriander

How to prepare

1. Bak de ui en de jalapeños in olijfolie op middelhoog vuur. 2. Klop de eieren en voeg de geraspte kaas en het zout toe. 3. Giet het eiermengsel in een pan en laat ongeveer 30 seconden bakken. Roer hierna af en toe zacht in de pan met een houten lepel, totdat de eieren voldoende gebakken maar nog lekker smeuïg zijn. 4. Bedek met de in stukjes gebroken tortillachips, de salsa, avocado en koriander.

Beeld: Santa Maria

Laatste nieuws

Zie ook