Recept: aardappelnestjes met spinazie en cherrytomaatjes

Ook al zal Pasen dit jaar door het coronavirus iets anders zijn dan anders, het blijft leuk om de keuken in te duiken en een paasbrunch te maken. En een klein voordeel: we hebben daar dit jaar ook extra veel tijd voor.

Lees ook

Om je op weg te helpen, publiceert Happy in Shape deze week verschillende recepten. Vandaag: aardappelnestjes met spinazie en cherrytomaatjes.

Hartig

Paascroissantjes, chocolade-eitjes, een matze met suiker… Tijdens de paasbrunch staan er veel zoetigheden op tafel. Het is dus aan te raden om voor de afwisseling ook wat hartige hapjes te bereiden en deze nestjes lenen zich daar supergoed voor.

Ingrediënten

(Voor twaalf stuks)

500 gram vastkokende aardappels
500 gram zoete aardappels
200 gram kikkererwtenmeel
40 gram spinazie
500 ml water
12 cherrytomaten
3 el olijfolie + extra om de vorm in te vetten
2 el edelgistvlokken
1 tl gedroogde tijm
Zonnebloemolie
Zout en peper

Extra nodig:
Muffinvorm voor 12 stuks

How to prepare

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Boen de aardappels schoon, prik er met behulp van een vork gaatjes in en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de aardappels met zonnebloemolie. Rooster de aardappels 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze daarna afkoelen.
3. Wanneer de aardappels afgekoeld zijn, schil en rasp je ze één voor één door de grootste gaten op de rasp. Doe de geraspte aardappels samen met olijfolie in een kom en breng op smaak met zout en peper. 4. Vet de muffinvorm in met olijfolie en verdeel het aardappelmengsel over de vormpjes. Druk de geraspte aardappels aan met je vingers en zorg ervoor dat je opstaande randen krijgt. Bak de aardappelnestjes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven op 200 °C.
5. Doe ondertussen het kikkererwtenmeel samen met de edelgistvlokken en gedroogde tijm in een kom en roer alles door elkaar. Voeg het water toe en roer het geheel met behulp van een garde tot een glad beslag. Breng op smaak met zout en peper.
6. Haal de aardappelnestjes uit de oven en verdeel hier de helft van de spinazie over, giet het kikkererwtenmengsel over de aardappelnestjes en plaats in ieder aardappelnestje een gehalveerde cherrytomaat.
7. Bak de aardappelnestjes 15-20 minuten in de voorverwarmde oven en laat 5 minuten afkoelen alvorens je ze serveert. Garneer de aardappelnestjes met de achtergehouden spinazie en gehalveerde cherrytomaatjes.

Beeld: #Zokanhetook

Laatste nieuws

Zie ook