Croque Monsieur
Voorlopig zit een reisje naar Frankrijk er niet in en dat betekent dat we op afstand van de Franse keuken moeten genieten. Maak thuis dus lekkere, Franse gerechtjes zoals de croque monsieur. Het Pulitzer Hotel serveert die lekkernij met een romige saus van gruyère als de Pulitzer Tosti en deelt het recept. En geloof ons: je moet 'm thuis maken.
Ingrediënten
200 gram meergranen brood
200 gram ham
140 gram gruyère mix
40 gram boter
Voor de gruyère mix
125 gram crème fraîche
100 gram gruyère, geraspt
15 gram mosterd
10 gram eigeel
4 gram nootmuskaat
1 gram zout
0,5 gram peper
How to prepare
1. Mix alle ingrediënten voor de gruyère mix in een kom. 2. Smeer de sneetjes brood in met boter. 3. Stapel de sandwich als volgt: begin met een sneetje brood, doe er gruyère mix op, daarop leg je ham gevolgd door gruyère mix en eindig met een sneetje brood. 4. Bak de croque monsieur in een pannetje tot 'ie goudbruin is.