Recept: bosbessen-bananenbrood

Aanstaande zondag is het Moederdag en dat moet gevierd worden met iets lekkers. Of je nu je (schoon)moeder, een andere ouder of jezelf in het zonnetje wilt zetten, Happy in Shape deelt deze week verschillende recepten waarmee het gegarandeerd genieten wordt! Vandaag: vegan bosbessen-bananenbrood.

Bosbessen-bananenbrood

Tijd om weer de keuken in te gaan en wel voor een banenenbrood. Dit brood is misschien nog wel lekkerder dan je standaard recept, want naast het oude vertrouwde gele fruit, zitten er ook bosbessen in. Yum!

Ingrediënten

Blue Band Iedere Dag vloeibaar om in te vetten
2 el gemalen lijnzaad
6 el water
250 g zelfrijzend bakmeel
100 gram bruine basterdsuiker
25 gram rietsuiker
2 tl kaneel
1 tl bakpoeder
1⁄2 tl baking soda 1⁄2 tl zout
100 g appelmoes
75 ml havermelk
2 tl vanille-extract
3 rijpe bananen
175 gram bevroren blauwe bessen

How to prepare

1. Verwarm de oven voor op 175 °C en vet een bakblik in met Blue Band vloeibaar. 2. Doe het lijnzaad samen met het water in een schaaltje en laat het minimaal 5 minuten staat zodat er een lijnzaad-ei kan ontstaan. 3. Doe het zelfrijzend bakmeel, de bruine basterdsuiker, rietsuiker, kaneel, bakpoeder, baking soda en zout in een kom en roer door elkaar. 4. Doe de appelmoes, havermelk, vanille-extract en rijpe bananen in een keukenmachine en meng tot een glad geheel. 5. Voeg de droge ingrediënten uit de kom en het lijnzaad-ei toe aan de keukenmachine en blend tot een glad beslag. 6. Voeg de bevroren bosbessen toe aan het beslag en roer door met een spatel. 7. Verdeel het beslag over het bakblik en bak het bananenbrood in de voorverwarmde oven in 45 minuten gaar. Haal het bananenbrood uit de oven en laat het volledig afkoelen voordat je deze aansnijdt.

Beeld: Blue Band

Laatste nieuws