Havermout
Als je ook vaak havermout als ontbijt eet weet je het vast: it's the best. Enne da's meteen de boodschap voor wie dat nog niet doet: ga het eens heel snel proberen. Bijvoorbeeld met het recept dat we vandaag delen. Supermakkelijk, want de oven doet zijn werk en superlekker, want dat werk van de oven zorgt ervoor dat de appel zacht en de melk heel romig wordt.
Ingrediënten
50 gram havermout
150 ml amandelmelk (of een andere melksoort)
een klein handje rozijnen
een appel, in kleine stukjes gesneden of geraspt
een snuf kaneel
How to prepare
1. Verwarm de oven voor op ongeveer 160 graden. 2. Maak je appel schoon en snijd 'm in kleine stukjes of rasp 'm. 3. Meet de havermout en melk af en doe in een kom. 4. Voeg de appel, de rozijnen en kaneel toe. 5. Hussel alles goed door elkaar en doe het in een ovenbestendig schaaltje. 5. Zet het schaaltje voor ongeveer 25 minuten in de oven.
Wil je je ontbijt zo leuk opdienen voor op de foto? Bewaar dan wat appel voor bovenop.
Beeld: iStock