doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

Recept: dit is de beste basis voor bananenbrood

Gezond snacken lijkt lastig, maar als je de juiste keuzes maakt, hoeft het helemaal niet zo moeilijk te zijn. Bananenbrood is bijvoorbeeld het ideale comfort food dat ook nog eens voedzaam en gezond is. Tijd om er een te maken dus, en met dit recept heb je de perfecte basis.
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
Basis bananenbrood

Basis bananenbrood

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_top_article');

Laten we meteen een mogelijk misverstand uit de lucht helpen: met dit basisrecept maak je een superlekker bananenbrood. Je hoeft in principe niet nog meer (naar smaak) toe te voegen, maar het kan wel. Alleen het risico dat je hierbij loopt, is dat het brood dan een stukje minder gezond wordt. Want ja, chocolate chips of zoete ingrediënten zijn niet altijd even verstandig.

Maak het bananenbrood dus zo leuk als je zelf wilt. Zo kun je wat pure chocolade toevoegen, maar ook voor noten of extra fruit kiezen. En houd je het bij de basis? Eet 'm dan zo, of smeer er bijvoorbeeld wat pure pindakaas op of eet je plakje met een beetje yoghurt.

Ingrediënten

4 rijpe bananen
3 eieren
180 gram speltbloem
Een half zakje bakpoeder
3 dadels
Een snuf kaneel

How to prepare

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 2. Verwijder de eventuele pit uit de dadels en snijd ze in stukjes. 3. Doe 3 (!) bananen met de eieren, de fijngesneden dadels en kaneel in een kom en mix tot een glad beslag. 4. Spatel de speltbloem en het bakpoeder erdoorheen. 5. Doe het beslag in een ingevette cakevorm en leg een in de lengte door de midden gesneden banaan bovenop. 6. Bak het bananenbrood in 50 minuten gaar.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_bottom_article');