11x hotspots in Madrid

Wanneer Nederlanders een stedentrip naar Spanje maken, zijn Barcelona en Valencia populaire bestemmingen. Waarom wordt er niet aan Madrid gedacht terwijl de Spaanse hoofdstad zoveel te bieden heeft? Happy in Shape selecteerde de leukste (shop)adresjes en gezelligste eettentjes.

1. Batavia Healthy Food

Ondanks dat Spanjaarden gek zijn op vlees, vind je in de Spaanse hoofdstad steeds meer healthy hotspots als Batavia. Je kunt hier allerlei gezonde bowls en salades laten samenstellen met bijvoorbeeld verse vis, couscous en groenten. Pluspunt: alle ingrediënten zijn dagvers en de gerechten worden recht voor je neus klaargemaakt.

 Calle de Sagasta 18

2. Pastelería Mallorca

Deze traditionele Spaanse patisserie kent diverse locaties, maar het filiaal aan de Calle de Serrano is onze favoriet. Calle de Serrano is de P.C. Hooftstraat van Madrid en dat betekent dat je er heerlijk mensen kunt kijken. En dat doe je natuurlijk op het zonovergoten terras, onder het genot van een café con leche en heerlijk taartplateau(tje). Ga je hier in het weekend naartoe? Kleed je dan mooi aan, want in deze straat draait ’t allemaal om zien en gezien worden.

Calle de Serrano 6

3. Parque de El Retiro

Als je naar de Spaanse hoofdstad reist, vergeet dan niet je hardloopschoenen mee te nemen. Je kunt hier namelijk lekker hardlopen in stadspark Retiro, het Central Parc van Madrid. Leuk om te weten: midden in het park bevindt zich het chique restaurant Florida Retiro, dat tevens een discotheek is. Hier wordt altijd tot diep in de nacht gefeest, ook een vorm van calorieën verbranden…

Plaza de la Independencia 7

4. Café Federal

De overheerlijke roereieren, croissants en chocolate chip-koekjes maken dat zowel locals als internationale bezoekers hier graag komen om te brunchen. Laat je niet afschrikken door de lange rij die voor de ingang staat. Het soms lange wachten, is zeker de moeite waard! 

Plaza de las Comendadoras 9

5. Lolo Polos

De temperaturen liggen meestal een paar graden hoger dan in Nederland, dus dat betekent dat de meeste ijssalons het hele jaar open zijn. En dat vraagt natuurlijk om een proefronde. Of twee… Wat ons betreft serveert Lolo Polos de lekkerste ijsjes van de stad, omdat ze van yoghurt en fruit zijn gemaakt. Bijna net zo gezond als een fruitsalade, maar toch nét even iets lekkerder.

Calle del Espíritu Santo 16

6. Bimba y Lola

Als je hebt genoten van de lekkernijen bij Pastelería Mallorca, vervolg dan je route naar Bimba y Lola. Deze Spaanse winkel zit verderop in de straat Calle Serrano en verkoopt kleurrijke kleding, tassen en sieraden. Een absolute must visit wanneer je een bezoek brengt aan Madrid.

Calle de Serrano 22

7. Circulo de Bellas Artes

Voor wie wil genieten van het beste uitzicht over de stad, en de lekkerste cocktails, is het dakterras van deze bar een aanrader. Houd er rekening mee dat je een paar euro voor de lift moet betalen en dat het in de weekenden druk kan zijn.

Calle de Alcalá 42

8. Sala Equis

Wil je een rustig avondje uit onder de locals? Ga dan naar deze voormalige adult cinema. Je kunt hier nog steeds films kijken, maar dan iets minder erotisch getint dan voorheen. Dagelijks worden hier klassieke arthouse movies afgespeeld, die worden getoond op het grote scherm dat midden in de zaal hangt. Omdat deze bioscoop in het zuiden van het centrum ligt, is het nog niet heel bekend onder toeristen. En laten we hopen dat dat zo blijft…

Calle del Duque de Alba 4

9. Ojalá

Wie denkt dat Madrid geen strand heeft, is nog nooit bij Ojalá geweest. Dit all day restaurant beschikt over een playa in de kelder. Inclusief loungebanken en strandtent. Het enige dat ontbreekt is de zon.

Calle de San Andrés 1

10. Vintalogy

In tegenstelling tot bij ons in Nederland, is vintagekleding nog niet zo populair onder de Spanjaarden. Toch vind je in Madrid veel tweedehandswinkels. Deze vintage store heeft maar liefst vier vestigingen in de hoofdstad en je vindt hier leren tasjes, glitterjurken en een old school Mini Cooper, die net zo oud is als de items in de winkel. 

Calle de Atocha 10

11. The Hat Madrid

Op zoek naar een betaalbare, maar comfortabele slaapplek in het centrum? Dan is dit hostel een goede optie. De kamers zijn licht, ruim en hip ingericht. Leuk extraatje: je vindt hier een fantastisch dakterras waar je, onder het genot van een sangria, geniet van een prachtige zonsondergang. Ook als je hier niet verblijft, kun je gebruikmaken van het dakterras.

Calle Imperial 9

Laatste nieuws