Recept: wortelsoep met kurkuma

Wil je op een eenvoudige manier meer groenten eten? Donna Hay weet raad. In haar kookboek Weeklight deelt ze namelijk allemaal simpele recepten die barsten van de veggies, zo ook deze wortelsoep met kurkuma.
Wortelsoep

Meer groenten

Wil je meer groenten eten of anders met je vertrouwde veggies koken? In dit artikel legt Donna Hay uit doe je dat gemakkelijk kunt doen.

Ingrediënten

(voor vier personen)

60 ml olijfolie extra vergine
2 theelepels kurkuma
2 theelepels komijnpoeder
zeezout en grofgemalen zwarte peper
6 wortels, geschild, in de lengte in vieren
1 ui, gepeld, in partjes
2 liter goede groentebouillon
70 gram lichte tahin
400 gram kikkererwten uit blik, uitgelekt, afgespoeld, licht gekneusd
handje korianderblaadjes
Griekse yoghurt, voor erbij
lichte tahin, extra, voor erbij

How to prepare

1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed 2 grote bakplaten met bakpapier. Roer in een grote kom de olie, kurkuma, komijn en zout en peper door elkaar. Schep de wortel en ui erdoor. 2. Verdeel de groentes over de bakplaten en bak 25 minuten in de oven of tot ze goudbruin en net gaar zijn. 3. Schep de gare groentes in een grote pan. Schenk de bouillon erbij, voeg de tahin toe en pureer de soep met een staafmixer. 4. Zet de soep op matig vuur en breng zachtjes aan de kook. Roer de kikkererwten erdoor en verwarm nog 5 minuten of tot de soep heet is. 5. Schep de soep in kommen en bestrooi met koriander. 6. Schep er wat yoghurt en tahin op en dien op.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f0a2ef5c2a50', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });