Recept: choc-chunkcookies met tahin

Tijdens het aankomende regenachtige weekend is er niets fijner dan iets lekkers voor jezelf bakken. Inspiratie nodig? Happy in Shape deelt een recept voor hele lekkere choc-chunkcookies met tahin.
Choc-cookies

Ingrediënten

280 gram lichte tahin
220 gram fijne rietsuiker
80 ml ahornsiroop
2 theelepels vanille-extract
1 ei
280 gram volkorenspeltmeel
¼ theelepel natriumbicarbonaat (baksoda)
¼ theelepel bakpoeder
200 gram pure chocolade, in stukjes

How to prepare

1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed 2 grote bakplaten met bakpapier. 2. Roer de tahin, suiker, ahornsiroop, vanille en het ei in een grote kom door elkaar. 3. Roer in een andere kom het speltmeel, bakpoeder en natriumbicarbonaat door elkaar. Zeef dit meelmengsel boven het tahinmengsel en roer goed door elkaar. Spatel de chocolade erdoor. 4. Rol 24 balletjes van volle eetlepels deeg en leg deze op de bakplaten. Druk ze iets plat en bak ze 12-14 minuten of tot ze licht goudbruin van kleur zijn. Laat afkoelen op de bakplaten.

Tips:
Dit recept lukt het best met een gladde, dikke, lichte tahin.
Je kunt in plaats van speltmeel ook boekweitmeel gebruiken als je glutenvrije koekjes wilt bakken. Controleer dan wel of je bakpoeder ook glutenvrij is.

Dit recept komt uit het kookboek Weeklight van Donna Hay. Om meer over dit boek te weten te komen, klik hier.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f0a2f774a6ff', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });