Vaderdagrecept: gebraden kip met citroen en knoflookboter

Aanstaande zondag is het Vaderdag. Wil je je (schoon)vader, kennis, partner of goede vriend die dag in het zonnetje zetten? Happy in Shape tipt deze week verschillende recepten waarmee je een smakelijk cadeau op tafel tovert. Vandaag: bagels met zelfgemaakte tonijnsalade.

Gebraden kip

Ben je van plan om je vader te verrassen met een diner voor Vaderdag? Overweeg om deze gebraden kip uit de oven te maken. Het recept is lekker fris door de citroen en romig door de knoflookboter.

Verras je je vader liever met een lekkere lunch? Klik hier voor een recept voor bagels met zelfgemaakte tonijnsalade.

Ingrediënten

voor 4 personen
1 hele kip
150 ml Becel Vlees & Jus Vloeibaar
600 gram krieltjes in schil
4 teentjes knoflook
4 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
2 uien, in partjes
1 citroen
zout en peper

How to prepare

1. Leg de kip op de borstzijde in een braadslede of ruime ovenschaal en laat genoeg ruimte over voor de krieltjes en uien. 2. Knijp de citroen uit boven de kip en doe vervolgens de uitgeknepen citroen samen met de helft van de knoflookteentjes en de helft van de rozemarijn en tijm in de buikholte van de kip. 3. Bestrijk de kip met behulp van een kwastje in met een derde van Becel Vlees & Jus Vloeibaar en breng op smaak met zout en peper. 4. Verwarm de oven voor op 175 °C. Zet de braadslede of ovenschaal 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Draai de kip om en bestrijk de borst met een derde van de overgebleven Becel Vlees & Jus Vloeibaar. Zet de kip nog 30 minuten in de oven met de borstzijde naar boven. Haal de kip daarna uit de oven en verhoog de temperatuur naar 200 °C. Draai ondertussen de kip om zodat deze weer met de borstzijde naar beneden ligt, voeg de aardappeltjes, uien en overgebleven tijm en rozemarijn toe aan de braadslede of ovenschaal. Pers de overgebleven knoflook uit en voeg dit toe aan de overgebleven Becel Vlees & Jus Vloeibaar. Bestrijk de kip met het knoflookmengsel en zet de kip nog 30 minuten in de oven. 5. Controleer de gaarheid door een satéprikker in het dijbeen van de kip te steken, wanneer er helder vocht vrijkomt is de kip gaar. 6. Verpak de kip wanneer deze gaar is in aluminiumfolie en laat 15 minuten rusten, alvorens je deze aansnijdt aan tafel. Serveer de gebraden hele kip samen met de krieltjes en geroosterde ui.

Beeld: Becel

Laatste nieuws