Recept: pizza bianca met peer en honing

Afreizen naar Italië blijft tricky. Een mega bummer als je het ons vraagt, want door onder andere de goddelijke keuken van het land, is het een van onze favoriete vakantiebestemmingen. De Italiaanse lekkernijen toch niet missen? Ga zelf aan de slag met dit recept. Doe je ogen dicht, neem een hap en waan je alsnog in het land van de laars.

Oooh, pizza!

Ben jij gewend dat er tomatensaus op een pizza zit? Dan is een witte in plaats van een rode pizza, oftewel de pizza bianca, misschien even wennen, maar absoluut het proberen waard. Je bent sowieso niet de enige die gek is op tomatensaus, maar in combinatie met sommige ingrediënten is het lekkerder om het weg te laten.

Dat geldt in ieder geval voor deze variant waar de smaak de zoete smaak van peer en honing en de scherpe van gorgonzola zo extra goed uitkomt. Mmm…

Ingrediënten

Deeg*
25 gram verse gist
200 ml water
3 el olie
1 tl zout
1 tl suiker
Ongeveer 5 dl tarwe- of pizzameel

Topping
1 pak Pulled Oats® Naturel
2 dl crème fraîche
3-4 peren
2-3 mozzarellabollen
Verse rozemarijn
Honing of agavesiroop
Zwarte peper

* Geen zin of tijd om zelf het deeg te maken? In veel supermarkten kun je allerlei verse pizzabodems vinden. Zo is je lekkernij (deze pizza is perfect voor bij de borrel) nog sneller klaar!

How to prepare

1. Verwarm de oven voor op 250 °C. 2. Verkruimel de gist in een kom met lauwwarm water en roer totdat de gist is opgelost. Voeg geleidelijk zout, suiker en meel toe. Kneed het deeg tot het zacht en elastisch is. Voeg de olie toe. Bedek het deeg met een natte doek en zet 30-60 minuten apart om te laten rijzen. 3. Was de peren en snijd in dunne plakken. Bestuif je werkvlak met een beetje meel zodat het pizzadeeg er niet aan vast gaat plakken. Maak een dunne pizzabodem met een deegroller. 4. Smeer de crème fraîche uit over het midden van het deeg. Beleg de pizza gelijkmatig met de plakjes peer, Pulled Oats en plakjes mozzarella. Besprenkel met honing, rozemarijn en zwarte peper. Bak de pizza 10 minuten in de oven, of totdat de korst goudbruin kleurt.

Tip: Bak een knapperige pizza door eerst een lege bakplaat in de oven te verwarmen. Bak daarna de pizzabodem 5 minuten in de oven voordat je hem belegt.

Beeld: Gold&Green

Laatste nieuws