Recept: kruidige bloemkoolwings met kruiden-yoghurtdip

Vandaag en morgen stijgt het kwik. Wat is er dan leuker dan gezellig barbecuen? Bang dat dat ongezond wordt, hoef je niet te zijn, want Happy in Shape deelt allerlei recepten waardoor je een avond boordevol groenten tegemoet gaat. Vandaag: kruidige bloemkoolwings.

Bloemkoolwings

Van chick wings heb je vast wel eens gehoord, maar bloemkoolwings zijn niet zo bekend. Eigenlijk is het heel simpel: tijdens een barbecue mogen wings natuurlijk niet ontbreken, maar in plaats van wings van vlees, maken wij ze van een groente zoals bloemkool. Met de juiste specerijen maak je de kool heerlijk kruidig, maar aangezien we zomers extra van fris houden, zorgt de kruiden-yoghurtdip voor een lichtere toon. Aan de slag!

Ingrediënten

voor 4 personen
1 kg bloemkool
100 gram panko
100 gram Flora Plant ongezouten
150 ml melk
1 ei
1 el sriracha saus
2 tl paprikapoeder
1 tl kurkumapoeder
½ tl chilivlokken
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
½ tl zout

voor de kruiden-yoghurtdip
4 el yoghurt
5 gram verse krulpeterselie, fijngesneden
5 gram verse munt, fijngesneden
¼ tl knoflookpoeder
2 el mayonaise
zout en peper

How to prepare

1. Meng voor de kruiden-yoghurtdip alle ingrediënten door elkaar, breng op smaak met zout en peper en bewaar de dip tot later gebruik in de koelkast. 2. Snijd de bloemkool in roosjes die groot genoeg zijn om op de barbecue te grillen zonder dat ze tussen het rooster door vallen. 3. Doe het paprikapoeder, kurkumapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, chilivlokken en zout in een kom samen met de panko. 4.     Smelt Flora Plant ongezouten in een steelpan en laat het vervolgens 5 minuten afkoelen. Meng ondertussen in een kom de melk en de sriracha saus door elkaar. Breek een eitje boven de kom, voeg de gesmolten boter toe en roer het geheel goed door totdat er een glad beslag ontstaat. 5. Doe een handje bloemkoolroosjes in het beslag, schud het overige beslag van de bloemkoolroosjes en haal ze vervolgens door het gekruide pankomengsel. Verdeel ze over een hittebestendige schaal en herhaal deze stap tot alle bloemkoolroosjes gecoat zijn met panko. Dek de schaal af met aluminiumfolie. 6. Zet de hittebestendige schaal 15 minuten op de barbecue totdat de bloemkoolroosjes beetgaar zijn. Grill de bloemkoolroosjes nog 5 minuten direct op de barbecue terwijl je deze halverwege de kooktijd een keer omdraait. 7. Serveer de kruidige bloemkoolwings met de kruiden-yoghurtdip.

Beeld: Flora Plant

Laatste nieuws