Recept: spicy noedelsalade met mango en auberginespiesjes van de barbecue

Voorlopig blijft het rond de twintig graden, dus wat ons betreft is het tijd voor een zomerse barbecue. Bang dat dat ongezond wordt, hoef je niet te zijn, want Happy in Shape deelt allerlei recepten waardoor je een avond vol groenten tegemoet gaat. Vandaag: een pittige noedelsalade met mango en auberginespiesjes van de barbecue.

Lees ook

Spiesjes

Vergeet vlees op spies, groenten op spies is veel beter! Een groente die gezond en perfect is voor op de barbecue, is aubergine. Voor dit recept leg je die groente gemarineerd en wel op het rooster en maak je vervolgens een heerlijke salade.

Ingrediënten

voor 4 personen
2 aubergines
150 gram mihoen
100 gram wortel
50 gram pinda’s
10 gram koriander
1 mango
olijfolie
zout naar smaak 

voor de aubergine-marinade

3 el Japanse sojasaus (Kikkoman)
2 el honing
1 tl sambal

How to prepare

1. Verwijder de uiteinden van de aubergines. Snijd elke aubergine in de lengte in 8 plakken. Smeer in met olijfolie en bestrooi met zout naar smaak. 2. Grill de aubergines rondom bruin en laat doorgaren aan de zijkant (indirecte warmte) van de BBQ en/of sluit de deksel van de BBQ. 3. Meng de ingrediënten van de aubergine marinade door elkaar en roer tot een sausje. Smeer de gegrilde aubergine parten in met het sausje. 4. Bereid de mihoen volgens de instructies op de verpakking. 5. Verwijder de schil van de mango en snijd het vruchtvlees langs de pit van de mango. Snijd vervolgens het vruchtvlees in dunne repen. 6. Snijd de wortel in dunne reepjes en de koriander grof. 7. Doe de mihoen, wortel, koriander en mango in een kom en hussel het geheel door elkaar. Garneer de mihoensalade met pinda’s en serveer met de plakken aubergine.

Beeld: Purple Pride

Laatste nieuws

Zie ook