5 tips om het allerbeste uit je leven te halen

Hoe rooskleurig je leven op het ene moment ook is, er kan altijd iets gebeuren dat de boel in de war schopt. Als er iets is dat we de afgelopen tijd geleerd hebben, is dat het wel. Het is dus van belang om te genieten van elk moment en ten alle tijden het beste van je leven te maken. Personal coach Chetanya de Wit geeft hiervoor 5 tips!

Lees ook

Arts, medium en personal coach

Chetanya de Wit is arts, medium en personal coach. Toen ze nog geneeskunde studeerde, werd ze erg ziek en kreeg op haar ziekenbed een openbaring. Hoewel ze altijd wetenschappelijk was ingesteld, kreeg ze plots antwoord op allerlei vragen.

Even wennen, maar inmiddels weet Chetanya hoe ze hier mee om moet gaan en reis ze de wereld over om consulten te geven aan bedrijven en personen. Daarnaast geeft ze onder meer training over leiderschap en verslaving en schrijft ze over onderwerpen als gelukkig worden, slechte gewoontes, omgaan met het verleden en verandering. Ze weet dus ook als geen ander hoe je het beste uit je leven moet halen.

5 tips

1. Leef in het hier en nu

Allereerst is het belangrijk om betrokken te zijn met wat er op dit moment speelt in je leven. Waardeer en beleef de kleine dingen die op dit moment gebeuren en grijp kansen aan die er op dit moment zijn. Dat betekent dus ook dat je je minder druk moet maken om het verleden en ook minder zorgen om wat er nog moet komen.

2. Ga offline

Niet alleen de afgelopen tijd in huis maar ook voorheen spenderen we ontzettend veel tijd achter een beeldscherm. Het is gek om te bedenken dat veel mensen vrijwel de hele dag van scherm naar scherm hoppen. Dit leidt ontzettend af van het moment waarin je leeft. Soms vergeet je bij het langdurig naar je telefoon of laptop kijken zelfs volledig waar je ook alweer was. Neem genoeg de tijd om te genieten van het echte leven, zonder die constante afleiding van de onlinewereld.

3. Kom in actie

Soms hebben we niet helemaal door als we meer andermans levens aan het volgen zijn dat dat we die van onszelf beleven. Overal zien we foto’s en video’s en we horen de gekste verhalen over wat andere mensen wel niet allemaal doen. Vergeet niet dat jij alleen je eigen leven hebt om over te beslissen. Grijp je kans en ga zelf aan de slag, maak die reis, neem dat risico, loop die marathon en overwin die angst. Er is niks mis met dromen, maar je moet niet vergeten dat als je iets wilt bereiken je dat alleen kunt doen door in actie te komen.

4. Wees de persoon die je zelf leuk vindt

Wat zijn de kenmerken die je het leukst vindt aan bepaalde vrienden, kennissen of relaties? Welke dingen bewonderen je en wat kun je van een ander altijd heel erg waarderen? Wat maakt volgens jou iemand aantrekkelijk? Wees zelf die persoon! Bewandel het pad van je eigen favoriete mens en doe waar je gelukkig van wordt. Wat je naar anderen uitstraalt, krijg je vaak ook weer van hen terug.

5. Sta open voor verandering

Mensen vinden het vaak moeilijk om met verandering om te gaan. Maar lang niet alles blijft zoals je gewend bent en ook jij en andere mensen kunnen veranderen. Als je dat accepteert en je openstelt voor nieuwe dingen, kun je het omzetten naar iets positiefs. Probeer ook eens vaker iets nieuws waar je je normaal niet comfortabel bij voelt. Zo kun je weer achter nieuwe dingen komen die je trots of gelukkig maken.

Meer tips? In een volgend artikel volgen nog vijf tips om het allerbeste uit je leven te halen.

Bron: Chetanya de Wit | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook