Deze tekenen wijzen erop dat je teveel water drinkt

Als je teveel water drinkt ligt een watervergiftiging op de loer en daar zit niemand op te wachten. Als je let op de volgende tekens heb je het meteen door dat je even rustiger aan moet doen.

Lees ook

1. Continue

Wanneer er geen seconde voorbij gaat dat je geen water drinkt krijgt je bloed een laag natriumgehalte. Dit is voornamelijk voor de hersenen een probleem en zo kun je dus neurologische klachten krijgen, zoals slaperigheid, hoofdpijn of verwardheid. Bij teveel water groeien de hersenen in omvang en drukken ze tegen de schedel, hierdoor ontstaat dus hoofdpijn.

2. Dorst

Je lichaam geeft vanzelf aan of het dorst heeft en natuurlijk kun je dit gevoel voorkomen door kleine beetjes water te drinken, maar als je merkt dat je lichaam ‘genoeg’ heeft dan moet je hier ook echt naar luisteren.

3. Urine

Je ontlasting spreekt boekdelen. Kijk hier dan ook goed naar. Wanneer je urine licht en gelig is dan heb je de perfecte hoeveelheid gedronken, maar wanneer het kleurloos is dan zit er te veel water in je lichaam.

4. Slappe spieren

Als je last hebt van plotselinge spierspasmen en krampen kun je dit ook wijten aan de vele liters water die je hebt gedronken.

5. Uitgeput

Je zou denken dat je door veel water te drinken gehydrateerd blijft en dus energieker. Maar niks is minder waar, want je nieren moeten namelijk harder werken om dit allemaal te verwerken. Hierdoor komt een stresshormoon vrij waardoor je lichaam gestrest en uitgeput raakt.

Bron: Lotte van Zijl | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook