Hier moet je heen op International Egg Day 

Vandaag is een speciale dag waarbij alle eieren in het zonnetje worden gezet. Of je nu gaat voor een gekookt ei bij je ontbijt, luncht met een omelet of 's avonds een spaghetti carbonara maakt. Het is altijd genieten. Happy in Shape laat je 10 plekken zien waar je het beste naar toe kan wanneer je begint te hunkeren naar een eiwitrijke maaltijd.

We eten, volgens The Fork, gemiddeld 210 eieren per jaar en daarom staat het ei ook in de top 10 van favoriete etenswaren. Met deze lijst heb je de leukste ei proof hotspots altijd bij de hand.

1. Café de florèz

In Den Haag zit dit leuke restaurantje wat ook wel ‘Petit Paris’ wordt genoemd. Je hoeft er niet alleen voor de iconische oeuf benedict te komen, want het interieur is ook al om te smullen. Extra leuk: veel van de marmeren, gouden en roze accessoires zijn te koop!

2. Ratatouille

Alles wat wordt gecombineerd met truffel is onze favoriet. Daarom zijn wij ook heel benieuwd naar het truffelei dat topchef Jozua Jaring hier, in Haarlem, serveert. Bon appétit!

3. Bar baut

In onze hoofdstad vind je deze plek die zowel goed is voor een zakelijke meeting als voor een romantische date-night. Topchef Michiel van Eerde zorgt ervoor dat je de lekkerste steak tartare met natuurlijk dé perfecte eidooier on top proeft.

4. Bistro ’t bloemendaeltje

Deze bistro in Amersfoort ademt groenten. Als je in de buurt bent raden wij het zeker aan om hier de gado gado van gepekelde komkommer, pinda, kaffir limoen, atjar espuma op een bedje van krokante rijst en een topping van een soja scharrelei te bestellen. Yes!

5.Hamra street

Mediterraans genieten doe je hier in Hilversum. Onze tip: bestel de Shakshuka, eitjes in tomatensaus, voor het perfecte brunch-gerecht.

6. Lot & daan

In de grootste havenstad van Europa Rotterdam vind je dit gezellige, cosy lunchplekje. Ga voor een avocado toast met een gepocheerd ei voor een fijne lunchdate met je vriendinnen. Natuurlijk wel op afstand.

7. Joella by mario

Na een lange dag struinen door Rotterdam kun je hier terecht voor een Oeuf à la neige, oftewel een must als je een liefhebber bent van desserts. Topchef Mario Ridder zal je zeker niet teleurstellen.

8. Brass

Plannen voor een staycation in eigen land? In de veelzijdige stad Utrecht zit je goed bij Brass. Na een heerlijk diner kun je hier namelijk ook blijven logeren én in de ochtend bestel je hier een perfect zachtgekookt eitje. Win-win!

9. Box sociaal

Een reis naar Australië zit er even niet in, maar niet getreurd want een stukje van dit land vind je in Amsterdam bij deze all-day breakfast spot. Ga jij voor een ‘Eggs yo way’ of toch liever ‘The Mezzy Brekkie’?

10. Hug the tea

Fan van thee? Bij deze hotspot in Den Haag kun je terecht voor een lunch, high tea of sla je jouw favoriete fair trade theesmaken in voor aankomend seizoen. Redactietip: ga voor een avocado ei toast met matcha poeder.

Bron: Lotte van Zijl

Laatste nieuws