3x smakelijke recepten om mee te bakken

Een vrije (zondag) middag brengen wij het liefste door met het bakken van iets lekkers. Waag je aan de vegan appeltaart of volkoren muffins voor de ideale smaaksensatie. Maak je keuze uit één van de heerlijke recepten en ga aan de slag!

Volkoren muffins met haver, roomkaas en kiwi

Het groene goud oftewel de kiwi bevat meer vitamine C dan een sinaasappel en daarnaast is het ook rijk aan vitamine B en E. Dat zegt al genoeg over hoe gezond het is én dus de perfecte toevoeging voor dit fijne tussendoortje.

Ingrediënten

Voor de muffins
180 g volkorentarwemeel
80 g havervlokken
½ zakje gist
2 eieren
4 el honing
200 g light smeerkaas
4 tl soja- of havermelk
1 Zespri Green kiwi of Zespri SunGold kiwi

Voor de topping
200 g light smeerkaas natuur
35 g agavesiroop
2 Zespri Green kiwi’s of Zespri SunGold kiwi’s

How to prepare

1. Verwarm de oven op 200 °C. 2. Meng de eieren met de light smeerkaas, de soja- of havermelk en de honing. Voeg de gemixte Zespri kiwi toe en meng. Voeg de havervlokken, het gezeefde meel en de gist toe. Laat het mengsel 30 minuten rusten in de koelkast zodat de havervlokken kunnen hydrateren. 3. Verdeel dit mengsel over de papieren of siliconen muffinvormen en bak 30 minuten. Laat afkoelen op een rooster. 4. Voor de topping: meng de light smeerkaas met de agavesiroop en een gemixte kiwi. Zet het mengsel minstens 1 uur in de koelkast. Gebruik een spatel om de topping over de muffins te verdelen. 5. Versier de muffins met de overgebleven kiwischijfjes en dien onmiddellijk op.

Vegan appeltaart met plantaardige slagroom

Appel is afkomstig van de Malus domestica plant uit de rozenfamilie. Het is een bom aan vezels en kalium. In combinatie met taart dus niet alleen lekker, maar ook gezond!

Ingrediënten

Voor de taart
200 g bloem
100 g Flora Plant ongezouten
60 g witte basterdsuiker
5 g zout
4 g bakpoeder
3 grote Jonagold appels

Voor de slagroom
100 ml plantaardige room
5 g suiker

Optioneel
Sinaasappel chips & atsina cress

Benodigdheden
Taartvorm van 18 cm

How to prepare

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 2. Voeg de bloem, bakpoeder, zout, witte basterdsuiker en de Flora Plant ongezouten samen in een grote kom. Meng dit vervolgens tot een gelijkmatig deeg ontstaat. 3. Rol het deeg uit tot een dikte van 1 centimeter. Bekleed de taartvorm met het deeg en laat deze 3 uur in de koelkast rusten. 4. In de tussentijd kan je aan de slag met de vulling. Schil de appels en snijd deze in 12 partjes per appel. 5. Als de taart lang genoeg in de koeling heeft gestaan kan je deze eruit halen. Leg de appelpartjes in de taart en bak af in een oven van 180 °C voor 25 minuten. 6. Als de taart in de oven staat kunnen we de room maken. Voeg de suiker bij de room en klop deze op tot een luchtige massa. 7. Als de taart goed is kan je deze uit de oven halen. Laat deze eerst even afkoelen. Garneer met de geklopte room, sinaasappel chips en atsina cress.

Vegan chocofudge met de perfecte Kurkuma Latte

De snoepsoort ‘fudge’ bestaat uit boter, suiker en melk of room. Deze wordt verhit tot 116°C en daarna met een garde opgeklopt tijdens het afkoelen. Hierdoor ontstaat er een romig goedje waarmee je de lekkerste snacks kunt maken. Wij zijn fan!

Ingrediënten

Voor de chocofudge
200 g vegan pure chocolade (72% cacao)
40 ml kokosmelk
75 g hazelnoten bruin
50 g Tahin Dark sesampasta
2 el ahornsiroop graad C
Mespuntje vanillepoeder
Grof zeezout naar smaak

Voor de Kurkuma Latte
250 ml rijstdrank
1 tl Curcuma Vanilla Latte

How to prepare

1. Breek de chocolade in blokjes. 2. Hak de hazelnoten grof. Houd ongeveer een derde van de gehakte hazelnoten apart. 3. Doe alle ingrediënten, behalve het zeezout en 1/3 van de hazelnoten, in een steelpan. Verwarm langzaam, terwijl je goed blijft roeren. Zodra alles gesmolten is, neem je de pan van het vuur. 4. Bedek een vierkant bakje van ongeveer 12×12 cm met bakpapier. Giet het chocolademengsel erin en bestrooi met de rest van de hazelnoten en zeezout naar smaak. 5. Laat geheel afkoelen in de koelkast. 6. Serveer eventueel met een overheerlijke Kurkuma Latte. Meng 1 theelepel curcuma vanilla latte met een scheutje hete rijstdrank. Meng tot het poeder is opgelost. Leng tot 250 ml aan met warme (of ijskoude) rijstdrank. Genieten maar!

Laatste nieuws