Over de (digitale) finishlijn: het Happy in Shape X ASICS World Ekiden team

We did it! De online ASICS World Ekiden 2020 zit erop. Ons team heeft gestreden en dat ruim binnen de tijd. Al ruim een halfjaar moeten we het wedstrijdelement en teamgevoel van een marathon missen. Deze run geeft je weer een hardloopdoel. Hier delen wij alle ins en outs over onze ervaring, want we zijn stiekem wel een beetje trots. Lees je mee?

Lees ook

Teamspirit

Toen wij hoorden dat ASICS een online Ekiden ging organiseren wilden wij hier maar al te graag aan deelnemen. De een omdat ze fanatiek hardloper is en de ander omdat ze het wel eens wilden ervaren. Want zo'n virtuele marathon is toch wel een hele belevenis. Toen iedereen zich had ingelezen was het tijd om een team van zes samen te stellen. Veel van ons waren erg enthousiast en dus was het team binnen no time compleet. Amsterdam, Utrecht, Groningen, Rotterdam en zelfs Curaçao wisselden elkaar af.

Warmdraaien

Hardloopfanaat of niet de voorbereiding ging bij iedereen anders. Op deze manier bleef het tot op het laatste moment spannend welke tijd we zouden neerzetten. Sommigen renden iedere dag een oefenrondje, en andere probeerden te vertrouwen op hun conditie. Die zal vast nog wel oké zijn? Fingers crossed. Redacteur Lotte: “Mijn benen voelden na afloop als spaghetti stokjes. Misschien toch iets te enthousiast en een teken om vaker een rondje te rennen haha!”

11 november 2020

Het startmoment was aangebroken. In de Runkeeper-app verscheen de knop 'wedstrijd nu bijhouden'. Na het aftellen van 3,2,1 was de wedstrijd écht begonnen. Voor iedereen liep het anders, maar over één ding zijn we het allemaal eens: dat we spanning voelden om onze etappe te rennen en zo het stokje op tijd door te geven. Marketingmedewerker Nouchka: “Ik werd zelfs een beetje zenuwachtig omdat ik niet zoveel had getraind.” Een push melding dat iemand was gefinisht? Dat doen we toch maar even met z'n allen! Mailtjes met succes in plaats van oppeppende woorden aan de zijlijn? Heel apart, maar ook grappig om te zien hoe betrokken iedereen is. Het fijne aan deze online Ekiden is dat iedereen in zijn eigen omgeving kon rennen, volledig gefocust op zichzelf. Redacteur Marjolein: “Tof dat je met elkaar een prestatie neerzet, terwijl iedereen op zijn eigen tempo kon rennen waar je ook bent zoals ik op Curaçao.” Als de een de run had voltooid kreeg de volgende in de lijst een melding dat zij aan de beurt was. Zo gaf je het stokje als het ware door. Dit teamgevoel was dan ook de stok achter de deur. Teamlid Annelies Pijper, hoofdredacteur van o.a Grazia en Marie-Claire liep ook mee met het Happy in Shape team: “Door te weten dat je in een team meedoet en dat je op een bepaald moment iets ‘moet’ presteren was ik nog gemotiveerder. En omdat het niet vrijblijvend was had ik echt zin om te gaan, meer nog dan wanneer ik zelf mijn eigen rondje loop.” Na afloop kon je bij iedereen de afgelegde route, tijd en misschien wel een bezwete foto spotten. Erg leuk!

All over the world

Uit onderzoek is gebleken dat veel sporters het moeilijk vinden om gemotiveerd te blijven zonder hardloopdoel. Het schijnt zelfs dat 74 procent sporten leuker vindt wanneer er met vrienden of teamgenoten wordt gespeeld. Niet zo gek dus dat er wereldwijd ruim 6.170 teams meededen. Het Happy in Shape team is – tot nu toe – geëindigd op plek 79 (!). Interessant is het om te zien welke landen er allemaal meedoen. Japan, Zweden, India, Zuid-Korea en Canada bijvoorbeeld. Dit maakt het dubbel zo gaaf. Je ziet iedereen over de hele wereld zo zijn best doen en plezier maken online. Alleen al de grappige teamnamen maken het leuk om door de lijst heen te scrollen. Best wel bijzonder toch? Vooral tijdens de huidige pandemie waarbij de wereld zo van elkaar is verwijderd. Happy in Shape's hoofdredacteur Hilde Veeren: “Het is bijzonder dat ASICS in deze tijd zo'n saamhorigheidsgevoel kan creëren. Ik miste de zenuwen en gedeelde blijdschap achteraf van een wedstrijdloop, maar heb dat hiermee toch een beetje mogen beleven. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar!”

Enthousiast geworden? Je kunt je – ook na 11 november – nog inschrijven via deze link. De spierpijn en liters zweetdruppels zijn het dubbel en dwars waard. De Happy in Shape redactie rende op de ASICS Novablast-schoenen. Lees onze review hier en via deze link sla je alvast die van jou in.

Laatste nieuws

Zie ook