Dit zijn de fitnesstrends van 2021

Afgelopen jaar werden we ons er meer dan ooit van bewust hoe belangrijk (mental) health is.

Lees ook

Afgelopen jaar werden we ons er door de coronacrisis meer dan ooit van bewust hoe belangrijk (mental) health is. En lichaamsbeweging heeft daar een enorme impact op. Blijf dus ook in 2021 bewegen en probeer één van de fitnesstrends die Technogym bekend heeft gemaakt dit jaar uit!

Fitnesstrends

ACSM (American College of Sports Medicine) deed onderzoek naar de nieuwe fitnesstrends, met behulp van duizenden fitness- en wellnessprofessionals. Van personal trainers en inspanningsfysiologen tot medische professionals en sportschooleigenaren. Benieuwd geworden? Lees mee!

1. Online trainingen
Het kan tijdens de lockdown voor velen niet anders: online trainen. Door de sluitingen van fitnesscentra gaan veel sportscholen online door zodat leden zich onderdeel voelen van een gemeenschap en toch kunnen trainen met hun favoriete trainer. En dat blijkt een succes. Die trend zet zich dan ook dit jaar voort, ook als de pandemie voorbij is. Want geef toe: de deur niet uit hoeven om te sporten is ook weleens lekker.

2. Draagbaare gadgets
Van fitnesstrackers en hartslagmeters tot smartwatches; ze zijn populairder dan ooit. En handig omdat biometrische gegevens gemonitord en opgeslagen worden. Je heb je voortgang en gegevens altijd bij je. Waar deze gadgets vroeger nogal lomp waren, zitten er nu hele fashionable modellen tussen!

3. Functionele training
Ook een gevolg van de coronapandemie: functionele training worden alsmaar populairder omdat je het allemaal thuis kunt doen, maar wel de juiste begeleiding krijgt. Het is een vorm van fitness waarbij gebruikt wordt gemaakt van bewegingen die onderdeel zijn van je dagelijks leven. Je kunt de bewegingen ook zo moeilijk maken als je zelf wil en hebt geen gewichten of andere poespas nodig.

4. In de buitenlucht
Buiten trainen, daar is niet veel uitleg voor nodig. Hardlopen, bootcamp, skeeleren en ga zo maar door: alles wat je binnen doet, kun je in principe ook buiten doen. Samen of alleen. Het voordeel is dat je meteen ook een frisse neus haalt. Win-win!

5. HIIT training
High intensity interval trainingen zijn niet nieuw, maar wel weer hot & happening. De intervaloefeningen worden met hoge intensiteit gedaan, waardoor de trainingstijd kort is. Vaak max een half uur. Je kunt het thuis doen, maar ook buiten. En het lekkere is dat je zo weer klaar bent, maar wel écht hebt geknald.

6. Hoelahoepen
Hoelahoepte jij er als kind op los? Dan wordt het hoog tijd om eens te kijken of je er nog wat van bakt. Eind vorig jaar werd er twee keer zoveel gezocht op 'fitness hoelahoep' dan het jaar ervoor, wat laat zien dat-ie erg in trek is. De fitness hoelahoep is zwaarder dan een gewone; een geweldige work-out voor de core!

7. Padel
Pade-watte? Padel is een racketsport, een soort combinatie van tennis en squash. Het is niet nieuw, want in Spaanstalige landen is de sport al heel populair. Maar nu waait het ook over naar ons kikkerlandje.

8. Body én mind
Work-outs als yoga en pilates bestaan al forever, maar er is in een stressvolle periode als deze veel meer behoefte aan. Meer en meer mensen willen beweging combineren met mentale ontspanning.

Bron: Matchu Sports, Ispo, Technogym | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook