Dit zijn de beste tips voor jouw haar, volgens de haarstylist van de celebs

Voor ieder haartype een tip...

Voor vrouwen met krullen of kroes haar is het geen verrassing dat veel professionele kappers moeite hebben met verschillende soorten haartypes. Ursula Stephen is daarin een uitzondering. 

Haarstylist

Met meer dan tien jaar ervaring als haarstylist voor zowel bekende modemerken als bij celebs zoals Zendaya, Rihanna en Kerry Washington, spreekt Ursula uit ervaring als het gaat om de verzorging van ‘lastig’ haar. 

Kroes haar

“Breng je stylingcrème naar een hoger niveau en zorg ervoor dat er een monoï olie in zit. Het is een van de beste oliën omdat het onze natuurlijke talg nabootst. Naast een geweldige olie is een leave-in krulcrème, gecombineerd met een wekelijks hydratatie masker een must voor kroes haar. Beide producten zullen het vocht in de droogste gebieden van je haar aanvullen en zorgen voor een optimale krulhydratatie. Hierdoor zal het haar minder snel gaan klitten en pluizig worden. Ook is het makkelijker te temmen en zal de glans worden gestimuleerd”, zegt Ursula. 

Golvend haar

“Het belangrijkste is om van je haar te houden en de verleiding te weerstaan om je stijltang erbij te pakken. En dan is het ten tweede om het te allen tijde gehydrateerd te houden. Een dagelijks styling product is altijd goed om mee te beginnen. Gel is ook zeer geschikt voor golvende texturen omdat het helpt bij het elimineren van kroes en het geeft je golven definitie. Zorg ervoor dat de gel alcoholvrij is, zodat het je haar niet droog maakt.”

Krullend haar

Volgens Ursula is een goede knipbeurt belangrijk, maar als je niet klaar bent om het te laten knippen, zorg er dan voor dat je investeert in een goede krulcrème. Kies voor een hydraterende leave-in crème. Niet alleen vult het het vocht in je haar aan, maar het geeft je krullen ook extra houvast, kroescontrol en een langdurige boost.

Steil haar

Voor steil haar is het altijd leuk om een beetje textuur toe te voegen. Je kan je lokken een beetje opfleuren doormiddel van een droogshampoo. “Ik hou vooral van een glans serum voor iedereen met steil haar”, zegt Ursula.

 

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws