Eetdagboek Evelyn van Hasselt

Dit is wat Evelyn van Hasselt, oprichter en hoofdredacteur van Holistik, eet op een dag.

Benieuwd naar de eetgewoonten van BN’ers? Evelyn van Hasselt deelt ze met ons. 

Over Evelyn van Hasselt

Evelyn van Hasselt is oprichter en hoofdredacteur van het online magazine Holistik. Haar dagelijkse missie is vrouwen handvatten te geven om hun eigen geluk te vinden. Samen met medeoprichter Karlijn Visser heeft ze recentelijk het Holistik Handboek uitgebracht, met een realistische en praktische visie op het holisme en met thema’s als familie, voeding, hoog sensitiviteit, natuur en schoonheid.
Leeftijd: 41 jaar
Lengte: 1,70 m
Gewicht: 67 kilo
In shape? ‘Ik sport drie keer in de week, een circuittraining met een mix van cardio- en krachttraining, waarbij je 45 minuten heel hard aan het werk bent. Ik doe dat nu ruim een halfjaar en mijn vetpercentage is echt omlaag gegaan. Ik geloof qua voeding in de 80-20-regel, misschien zelfs 70-30. Dat je 70 procent van de tijd gezond eet en 30 procent van de tijd mag het wat minder zijn. Daar staan wij met Holistik ook echt voor, balans vinden tussen gezond leven, maar je ook niet schuldig voelen als je iets lekkers eet.’

Eetdagboek 

7.30

‘Ik begin mijn dag altijd met twee grote glazen water, omdat ik heel erg geloof in bulk-drinken. Als je in één keer heel veel drinkt, kan het vocht doordringen tot in de kleinste haarvaatjes van je lijf. Daarbij neem ik een aantal supplementen, waaronder vitamine D3 en visolie. Ook drink ik een koffie verkeerd met biologische havermelk.’

9.30

‘Ik probeer aan intermittent fasting te doen, wat betekent dat ik ’s ochtends zo lang mogelijk niets eet. Pas als ik echt honger krijg, eet ik Skyr-kwark, dat bevat veel eiwitten. Daar roer ik een eetlepel chiazaad doorheen, een eetlepel hennepzaad en wat aardbeien of bosbessen.’

12.00

‘Ik eet een zakje proteïneballen van de The Protein Ball Company om snacken tegen te gaan.’

13.00 

‘Als lunch eet ik een witlofsalade met een halve appel en feta. Witlof is heel goed om je lever te helpen ontgiften en er zit veel kalium in, wat weer goed is voor je vochtbalans. Ik heb na de lunch altijd veel zin in iets zoets, die sugar craving probeer ik op te lossen met een schaaltje bosbessen.’

18.00

‘Ik bak kipfilet en eet dat met broccoli en zoeteaardappelfrietjes uit de airfryer. Wel altijd met mayonaise erbij, anders vind ik er niets aan.’

20.00 

‘Ik snack nog een handje noten. Al kan ik ook gerust een gevulde koek of een bak Ben & Jerry’sijs eten. Je moet ook niet te streng zijn voor jezelf, anders loop je het risico dat je juist doorslaat en veel ongezonde dingen gaat eten.’

Laatste nieuws