Een gelukkig koppel post niet veel op social media

Je ziet het veel voorbijkomen, koppels die vrolijke plaatjes delen op social media. Maar betekent dit dan per definitie dat ze gelukkig zijn?

Lees ook

Sommige koppels schreeuwen hun liefde van de daken op social media. Alle volgers kunnen de mijlpalen online meemaken. Gaan ze samenwonen? Je leest het als eerste op Facebook. Is zij in verwachting? Dan staat de eerste echofoto in een mum van tijd op de gram. Maar uit onderzoek van The Huffington Post blijkt dat koppels met deze vorm van bewijsdrang een stuk onzekerder in hun relatie zitten.

Niet bevorderlijk

Science beweert namelijk dat gelukkige koppels geen bevestiging hoeven te zoeken bij hun online vrienden. Bovendien zou het, wanneer het aantal likes je gemoedstoestand beïnvloedt, niet bepaald bevorderlijk zijn voor je gelukstoestand. Volgens het onderzoek zou het een gevoel van onzekerheid overstemmen.

Gelukkiger

Koppels die hun relatie niet zo prominent in beeld brengen, blijken daarom een stuk gelukkiger te zijn. Mensen met een gelukkige relatie hebben genoeg aan elkaar en weten wat ze aan elkaar hebben. Ze hoeven niet van buitenaf de bevestiging te krijgen dat ze het goed doen samen. Steek die dus maar in je zak!

 

Door Beau Monde/Isa Bulthuis 

Laatste nieuws

Zie ook