Telefoonlicht is schadelijk voor de huid

Zijn jij en je telefoon onafscheidelijk? Hoog tijd om dit te veranderen!

Lees ook

Dermatologen waarschuwen voor de gevaren van het blauwe licht dat van je telefoon of laptop komt. Dit licht kan namelijk schadelijk zijn en je huid sneller verouderen.

Slecht

De dermatologen stellen namelijk dat het blauwe licht even slecht is voor je huid als uv-straling. Onderzoek toont aan dat blauw licht fotoveroudering stimuleert. Dit betekent dat je huid is verouderd door blootstelling aan licht. Enne, daarnaast kan het ook voor huidbeschadigingen zorgen. Denk aan kleurveranderingen, ontstekingen en een zwakker huidoppervlak. Je kunt je huid dan het beste beschermen door een voedende gezichtscrème met een SPF-factor erin te gebruiken, zodat de schade beperkt blijft. Daarnaast kun je het gebruik van je telefoon als de zon schijnt het beste vermijden, waarschuwt huidexpert Kate Kerr. De reflectie van het licht via je telefoonscherm is dan nog schadelijker. 

Straling

Je zult er bovendien ook aan moeten geloven om je telefoon vaker in je tas te stoppen en hem daar in te laten zitten. Elektromagnetische straling wordt uitgezonden door computerschermen, tablets en mobiele telefoons, legt wetenschapper Nausheen Qureshi uit aan The Telegraph.  Als je hier vaak aan wordt blootgesteld, wordt de schade erger. Je DNA kan zichzelf niet meer herstellen, doordat het reparatieproces niet kan opboksen tegen de negatieve effecten. Het enige wat helpt zijn goede huidverzorgingsproducten en een vermindering van de blootstelling aan beeldschermen. 

Door: Marie Claire/Isa Bulthuis 

Laatste nieuws

Zie ook