Dit betekenen jouw erotische dromen

Deskundige Lauri Loewenberg legt uit wat je erotische dromen betekenen.
Dit betekenen jouw erotische dromen

Soms schrik je 's ochtends wakker, omdat je zo’n levensechte droom hebt gehad dat je even moet checken of het niet toch echt gebeurd is. Als je droomt dat je sex hebt gehad met je ex of een wildvreemde, is dat helemaal even slikken. Maar wat betekenen die erotische dromen? Een deskundige deelt haar kennis. 

Betekenissen

1/ Erotische dromen over je ex 

Geen zorgen, het betekent volgens deskundige Lauri Loewenberg niet dat je nog verliefd op hem bent en je huidige partner aan de kant moet zetten. Een seksdroom waarin je ex voorkomt, is de meest voorkomende seksdroom die er is. “Deze persoon is al een hele tijd in je leven en het gaat er niet om wie hij is, maar wat voor gevoel je bij hem hebt”, legt ze uit. “Een oude liefde doet je denken aan een fijn gevoel, dus exen komen terug om verschillende redenen.”

2/ Erotische dromen over een wildvreemde 

Droom jij over seks met een man, maar zie je zijn gezicht nooit? “Het betekent niet dat er ergens op de wereld iemand op je wacht en je daarover droomt”, aldus Lauri. “Dit zegt meer over jezelf. De mysterieuze lover symboliseert de kant van jou die nog zoekende is naar zichzelf.”

3/ Erotische dromen over iemand van hetzelfde geslacht

Deze dromen komen vaak voor, het hoeft niet te direct te betekenen dat je op het zelfde geslacht valt. “Het voelt raar en willekeurig dat je droomt over een bepaalde vrouw, maar onthoud dat het niet gaat om het intieme moment met de persoon zelf. Je kijkt waarschijnlijk tegen haar op”, legt ze uit. Denk bijvoorbeeld aan de kwaliteiten van de vrouw in kwestie. Is ze krachtig, een powervrouw of gewoon hartstikke knap? Het zijn dingen die jou trots maken om een vrouw te zijn en die zie je in haar terug.

4/ Erotische dromen over iemand die je eigenlijk niet mag

De volgende dag kun je walgen van jezelf omdat je hebt gedroomd over seks met die persoon waarmee je totaal niet door één deur kan. In feite kan het waardevol zijn. “Je brein probeert een weg te vinden om te connecten met die persoon. Het kan bovendien betekenen dat deze persoon een vaardigheid of karaktereigenschap heeft die jij ook wel zou willen hebben.”

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

5/ Erotische dromen over je baas

Volgens Lauri is het een belangrijk gegeven dat het een persoon betreft die boven je staat. Waarschijnlijk spookt het door je hoofd hoe je een connectie kunt maken met je baas, bijvoorbeeld voor een project. Het kan volgens Lauri bovendien betekenen dat je zelf meer een baas moet zijn over je eigen leven. Merk je bijvoorbeeld dat je vriend – bewust of onbewust – de broek aan heeft in jullie relatie?

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f35714746b3a', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });