6 redenen waarom sex pijn kan doen

Sex tijdens de pijn is alles behalve prettig. Dit kunnen de oorzaken zijn.
6 redenen waarom sex pijn kan doen

Er zijn eindeloos veel manieren om sex te omschrijven: spannend, intiem, heftig, romantisch, fijn. Het zijn vaak alleen maar positieve woorden die in ons hoofd oppoppen als we het over sex hebben, maar let's face it, soms doet het pijn.

6 redenen 

Als je dat weleens meemaakt, schiet waarschijnlijk direct de vraag door je hoofd waar het vandaan komt. Er zijn verschillende redenen voor, zo onthullen seksuologen Yvonne K. Fullbright en Mary Jane Minkin:

1. Je hebt al een tijd geen sex gehad 
Het is heel normaal dat je weer even moet inkomen als het weer even geleden is. Geen zorgen, dat komt vanzelf weer goed.

2. Je bedpartner is te groot 
En dan bedoelen we natuurlijk down under. Geen penis is te groot voor een condoom, maar het kan wel zo zijn dat-ie niet zo goed in jou past. Zorg dat je wat meer in de stemming komt (hallo voorspel!) en laat je vooral niet afschrikken. Dan kan het zijn dat je blokkeert en het nog meer pijn doet.

3. Verkeerde standjes 
Voor sommige standjes moet je je in de meest rare posities wringen en dat kan ervoor zorgen dat-ie net niet lekker bij je binnenkomt…

4. Je hebt een soa 
Het is geen pretje, maar het kan de oorzaak zijn. Laat je testen. Niet alleen omdat sex pijn doet, maar ook omdat je het niemand toewenst en het niet wil overdragen.

5. Je bent te droog 
Je vagina maakt 'natuurlijk glijmiddel' aan, maar soms ben je niet opgewonden genoeg of werkt je intieme zone gewoon niet helemaal mee. Pak in dit geval de tube glijmiddel erbij.

6. Je bent allergisch voor seksspeeltjes of condooms 
De pH-balans van de vagina kan verstoord raken door de materialen die worden gebruikt in sex tools. Als je last hebt van irritaties moet je misschien eens natuurlijke producten proberen; dan weet je meteen waar het aan ligt. 

Bron: Marie Claire | Bron: iStock

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f3579a8815d1', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });