Met deze standjes verbrand je de meeste calorieën

Zeg dat sportschool abonnement maar op!

Lees ook

Een vrijpartij op z’n tijd is goed voor je gezondheid, dat is geen geheim. Maar wat veel mensen niet weten is dat je veel calorieën verbrand tijdens deze (s)exercise. Dus zeg dat sportschool abonnement maar op en spendeer wat meer tijd met je partner. 

Iemand die hier veel vanaf weet is Bas van Beest. Hij is personal trainer en eigenaar van Slim Living. Hij zet de beste tips op een rijtje zodat je precies weet waarmee je de meeste calorieën verbrand. 

  1. De cowgirl is het pittigste standje voor dames. Met een half uur verbrand je al snel 400 kcal. Hiervoor mag je 45 minuten op de hometrainer zitten. 
  2. Met een doggy style verbranden jullie al snel 160 tot 250 kcal per half uur. Hoe actiever jij bent, hoe meer je verbrand natuurlijk. 
  3. Tongzoenen is ook een effectieve manier om wat calorieën kwijt te raken. Met een kwartiertje zoenen, verbrand je al 30 kcal. 
  4. Voor de gevorderden is de Italiaanse kroonluchter een leuke uitdaging. Makkelijk? Zeker niet. Verbrand je veel? Ja zeker, tot wel 456 kcal per half uur. Bij deze positie ligt de man op zijn rug met de benen tegen elkaar, zijn partner gaat met/haar rug op de man liggen. Dit om zich vervolgens op zijn/haar handen en voeten naar boven te duwen. De man maakt dezelfde beweging in tegengestelde richting.  

Naast het feit dat je veel calorieën verbrand, heeft seks ook een aantal andere voordelen. Zo werkt het kalmerend tegen stress, bloeddrukverlagend, helpt het tegen de natuurlijke weerstand en zorgt het voor een betere kwaliteit van slaap. 

Dus ga maar vast wat tijd vrijmaken in je agenda om even de beest uit te hangen. 

Laatste nieuws

Zie ook