Bezoek GIRLPOWER: een expo over sportvrouwen

Breng de meest sportieve expo van het jaar een bezoek!

Lees ook

Denk even terug aan de Oranje Leeuwinnen, die de finale van het WK behaalden. Vrouwen vormen meer dan ooit het gezicht van sportland Nederland. Sinds 2000 is zelfs meer dan de helft van de sportmedailles die Nederland behaalt, afkomstig van vrouwen. Go Women! Tijd om hen op een voetstuk te plaatsen. 

Rotterdam 

Onze havenstad brengt, net zoals ze vroeger al deed, veel topsporters voort. Zowel mannen als vrouwen leveren uitzonderlijke prestaties, al blijven die van de vrouwen vaak onderbelicht. Niet terecht, zo vindt de stad, en daarom was het tijd voor een eregalerij waarbij Rotterdamse sportvrouwen als Leontien van Moorsel, Fatima Moreira de Melo en Amira Thari worden geëerd. 

Sportieve expositie 

De tentoonstelling staat volledig in het teken van sport. Zo leer je allereerst over de prestaties van de Rotterdamse sportvrouwen van toen, maar ook sportmeiden van nu vertellen hun verhaal. Daarnaast is er aandacht voor de ontwikkeling die sportmode heeft gemaakt, hoe de emancipatie van vrouwen in sport vorm kreeg en kun je sportieve challenges aangaan. De stad betreurt het namelijk dat jongeren nog steeds te weinig bewegen en wil dus niet alleen inzetten op vermaak, maar ook op beweging. En dat doel van meer beweging wordt hopelijk bereikt door iconische vrouwen naar voren te plaatsen. 

De expositie is van 7 september tot 8 maart 2020 te bewonderen in Museum Rotterdam. 

Laatste nieuws

Zie ook