Dit eiwit moet je eten voor een extra snelle spieropbouw

Door deze eitwitbron bouw je twee keer zo snel spieren op!

Lees ook

Doe je aan krachttraining en wil je meer spiermassa opbouwen? Dan moet je ervoor zorgen dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt. Veel sporters kiezen voor een schaaltje kwark, want melkproducten bevatten veel eiwit. Toch blijkt er nu een effectievere eiwitbron te zijn dan eiwit uit melk.  

Nieuw, plantaardig eiwit 

Breaking! Tijdens het European College of Sport Science in Praag presenteerde de Universiteit van Exeter data uit een onderzoek waaruit blijkt dat mycoproteïne een effectievere bron van eiwit is dan eiwit uit melk. Mycoproteïne is een vrij onbekende en plantaardige schimmeleiwit, maar de kans bestaat dat je het al een keer gegeten hebt. 

Quorn 

Hoogstwaarschijnlijk ken je niet alle namen van de ingrediënten van je voeding, maar wist je dat mycoproteïne de basis vormt voor de vleesvervangers van Quorn? Dat maakt de voedzame schimmel, die door gisting een plantaardige eiwitbron wordt, toch wat bekender en makkelijker binnen te krijgen. Quorn heeft namelijk allerlei verschillende soorten vleesvervangers. Vanavond meteen proberen? Wij delen een recept! 

Frisse quinoa salade 

Een lekkere, frisse, zomerse salade met veganistische filets die voor meer dan de helft uit mycoproteïne bestaan. 

Ingrediënten (voor twee personen) 

1 pak Quorn veganistische gepaneerde filets
250 gram gekookte quinoa 
1 rode uit, fijngesnipperd
40 gram rozijnen 
40 gram granaatappelpitjes 
20 gram geroosterde pijnboompitten 
1 kleine bos koriander, peterselie en munt, gehakt 
1 handje rucola 
1 kleine rode chilipeper, fijngesneden 
sap uit drie citroenen 
1 theelepel suiker 
1 teen knoflook, geperst 
zout & peper 

How to prepare

1. Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen. 2. Meng de quinoa, de ui, de granaatappelpitjes, de pijnboompitten, de kruiden en de rucola. 3. Bereid de gepaneerde filets van Quorn volgens de instructies op de verpakking, snijd ze in plakken en serveer met de quinoa salade.

Eetsmakelijk! 

Bron: Quorn

Laatste nieuws

Zie ook