In deze kleding zweet je het minst

Het blijft lastig, want wat kun je nou het beste dragen met dit warme weer?

In je denim shortje of off shoulder dress naar je werk? Het wordt lang niet overal gewaardeerd. Maar wat moet je dan in hemelsnaam aan met deze warme temperaturen? No worries! Er zijn namelijk genoeg opties waarmee je het prima kunt uithouden op je werk. 

Zweet

Met een beetje zweet kom je als highlighter op je wangen nog wel weg, maar onder je oksels of op je rug is natuurlijk iets wat je absoluut niet wil. 

Vermijd deze dagen dan ook stoffen die geen lucht doorlaten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan polyester en viscose. Kies liever voor katoen, linnen of zelfs een lichte wolsoort. Alles beter dan de synthetische stoffen die je met de hitte niet bepaald knapper en frisser doen lijken. 

 

Kleuren en prints

Daarnaast kun je wanneer je vooral binnen zit, beter gaan voor lichte kleuren in plaats van donkere. Maar, hoe onlogisch het misschien ook klinkt, wanneer je gedurende de dag vooral in de buitenlucht werkt, kun je juist beter voor donkere kleuren gaan.

Hoe dit zit? Wel, zwarte kleding absorbeert lichaamswarmte, waardoor je lichaam sneller zal afkoelen. 

Het is dus echt niet zo moeilijk om je tijdens deze ongekende hitte een beetje leuk te kleden. En heb je nou toch last van zweetplekken- honestlywe’ve all been there – is het handig om een item met een leuke print aan te trekken. Hierdoor valt het stukken minder op als het toch een beetje nattig onder je oksels wordt…

 

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws