8 Tips om bloedhete nachten te overleven

Alles wat je moet weten om de aankomende bloedhete nachten door te komen.

Lees ook

Grote kans dat je super blij mee bent met het mooie weer, want we kunnen eindelijk écht weer onze zomerkleding aan, naar het strand gaan en andere leuke dingen doen. Maar er zit ook een heel groot nadeel aan het stralende zonnetje: de hitte. De warme nachten zijn bijna niet uit te houden en daarom hebben wij een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet:

 1. Een lauwe douche
  Waarschijnlijk kun je alleen maar denken aan een ijskoude douche voor het slapengaan, maar je kunt beter kiezen voor lauwwarm water. Op deze manier koelt je lichaam precies genoeg af en val je sneller in slaap. 
 2. DIY airconditioner
  Veel mensen hebben wel een ventilator in huis, maar geen airconditioning. Jammer genoeg verplaatst een ventilator de warme lucht alleen maar. Toch hebben we goed nieuws: je kunt ‘m heel makkelijk transformeren in een airco en je hebt er niets bijzonders voor nodig. Vul namelijk een paar plastic flesjes met water, vries ze in en zet ze vervolgens voor de ventilator. Hierdoor voelt de lucht koeler aan! 
 3. Koel beddengoed
  Veel mensen slapen in de zomer onder het verkeerde beddengoed. Zo is een laken meestal al voldoende en moet je ook kijken naar de stof van het beddengoed en de ondergrond. Zo geeft wol erg veel warmte af en kun je beter kiezen voor een katoenen variant. Nog steeds te warm? Stop je laken dan overdag in de vriezer! 

 4. Ramen overdag gesloten houden
  Als het overdag buiten warmer is dan binnen kun je de ramen en deuren het beste gesloten houden. Als het ’s avonds dan weer afkoelt, kun je alles weer open zetten en het huis laten luchten. Let op! De deuren in je huis moet je juist wél open houden voor een goede luchtcirculatie. 

 5. Lichten uit
  Verlichting en apparaten (zoals je televisie en laptop) geven warmte af en daarom kun je deze het beste uitzetten. Het effect is misschien miniem, maar alle kleine beetjes helpen!

 6. Draai je kussen om
  Het klinkt super simpel en dat is het ook! Je kussen houdt erg veel warmte vast en daarom kun je ‘m het best om de zoveel tijd even omdraaien. Slaap je met meerdere kussens? Wissel ze dan af!

 7. Slapen op een andere plek
  Kun je echt niet slapen? Zoek dan de koele ruimtes op in je huis en sleep je matras daar gewoon heen. Denk bijvoorbeeld aan de garage of de kelder, want daar is het meestal niet zo warm als in de woon- en slaapkamer. 

 8. Nat washandje of handdoek
  Om af te koelen kun je eventueel ook een nat washandje of een natte handdoek meenemen naar bed en die op je voorhoofd, buik of bijvoorbeeld je benen leggen! 

 

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook