Tip: Bezoek De Vrouwenhart Show

Nieuwste inzichten en tools voor preventie hart- en vaatziekten in interactief theatercollege.

Lees ook

Cardioloog dr. Janneke Wittekoek ziet het als haar missie om het vrouwenhart op de kaart te zetten, zodat minder vrouwen zullen sterven aan hart- en vaatziekten. Want er zijn veel – te veel – vrouwen die daaraan sterven, terwijl betere herkenning ervoor kan zorgen dat dat aantal veel lager zou zijn. In haar show De Vrouwenhart Show vertelt ze je wat je moet weten. 

Gezonde leefstijl 

Houd je vast: dagelijks overlijden er in Nederland ongeveer 57 vrouwen aan hart- en vaatziekten. Een hoog aantal als je het ons vraagt, mede veroorzaakt door het feit dat bij vrouwen hart- en vaatproblemen te vaak en te lang onopgemerkt blijven. Cardiologe dr. Janneke Wittekoek zet zich zodoende in voor preventie en voor een betere (h)erkenning van hartklachten bij vrouwen, want 80% van de hart- en vaatziekten kan worden voorkomen door een gezonde leefstijl en gedragsverandering. En die gezondere leefstijl begint bij bewustwording waarbij dr. Janneke je maar wat graag helpt. 

Open spreekuur

De Vrouwenhart Show, gepresenteerd door dr. Janneke, is een unieke en vernieuwende voorstelling die is ingericht als een ‘open spreekuur’ en belooft te informeren op een vermakelijk manier. Door middel van interactie duikt dr. Janneke in de belevingswereld van haar patiënten (het publiek). Hoe? Het publiek en zij krijgen tijdens de show de kans om vragen te stellen via hun smartphone. Op die manier hoopt ze dat ze haar publiek kan laten nadenken over gedrag en leefstijl en zet ze de aanwezige vrouwen aan tot actie.

Laagdrempelig

De show is een combinatie van informatie en entertainment, ook wel medical infotainment genoemd, waarbij het niet alleen om het publiek gaat, maar waarbij ook de nieuwste wetenschappelijke inzichten over het vrouwenhart en een gezonde leefstijl worden gepresenteerd. Belangrijke materie, die wordt verteld op een leuke en laagdrempelige manier. 

Een bezoek brengen aan deze belangrijke show? De eerste voorstelling vindt plaats op 29 september 2019 in het DeLaMar Theater. Daarna volgen er nog twee voorstellingen op 21 november 2019 en 16 januari 2020. Voor meer informatie en/of kaartjes, klik hier

Laatste nieuws

Zie ook