Recept: lamsgebraad met ratatouille

Een heel smakelijk hoofdgerecht voor Pasen.

Pasen is een van de feestdagen waarvoor je graag net iets langer dan normaal in de keuken staat. Een uitgebreide brunch, of liever een net iets specialer diner, het kan allemaal. Happy in Shape deelt verschillende recepten voor een overheerlijk Pasen. 

Gemarineerde lamsgebraad 

Tijd voor het hoofdgerecht: gemarineerd lamsvlees geserveerd met ratatouille. Als dat geen smullen wordt… 

Ingrediënten (voor vier personen) 

1 lamsbout (1,2 kilo)
12 el saveurade fréjus (marinade van Oil & Vinegar) 
1 takje peterselie
2 paprika’s
1 aubergine
1 courgette
2 ui
2 tenen knoflook
2 takjes verse tijm
1 takje verse rozemarijn
5 blaadjes verse basilicum
4 el olijfolie (tip: bak & braad olijfolie)
400 g tomatenblokjes uit blik
zout & peper

1. Lamsbout: ontdoe de lamsbout van vliezen en pezen. Snij de lamsbout open, leg het vlees in een grote schaal en smeer het volledig in met saveurade fréjus. Dek de schaal af met plasticfolie en laat de lamsbout minimaal twee uur afgedekt in de koelkast marineren. 2. Verwarm de oven voor op 130 °C. Haal de lamsbout uit de koelkast en knoop het vlees op met keukentouw. Plaats de lamsbout op een rek midden in de oven. Gaar het vlees in ongeveer 45 minuten, of tot de lamsbout een kerntemperatuur van 48 °C heeft bereikt. Snijd ondertussen de peterselie fijn en strooi het over de lamsbout. 3. Ratatouille: snijd de paprika, aubergine, courgette en ui in grove stukken en leg de groenten in een grote schaal. 4. Hak de knoflooktenen fijn, rits de blaadjes tijm en rozemarijn van de takjes en hak deze ook fijn. 5. Meng nu alle gesneden groenten met 4 el olijfolie en een snuf zout en peper. Roerbak de groenten vijf minuten in een pan. Voeg dan de tomatenblokjes bij de groenten en laat alles nog een minuut zachtjes pruttelen. Snijd de basilicumblaadjes fijn en voeg ze als laatste toe aan de ratatouille.

Bon appétit! 

Door: Mireille Sneekes
Bron: Oil & Vinegar

Laatste nieuws