Recept: avocado-ei-toast met balsamicoazijn

Hét recept voor een overheerlijke paasbrunch.

Lees ook

Pasen is een van de feestdagen waarvoor je graag net iets langer dan normaal in de keuken staat. Een uitgebreide brunch, of liever een net iets specialer diner, het kan allemaal. Happy in Shape deelt verschillende recepten voor een overheerlijk Pasen. 

Lekker en gezond

Een gezonde snack, het klinkt zo paradoxaal, maar ‘snacks’ hoeven niet alleen ongezond te zijn. Een goed voorbeeld van zo’n ‘snack’ is avocado toast, geschikt voor elke dag, maar met dit recept maak jij echt de lekkerste. Misschien een tikkeltje ongezonder dan normaal, maar wel verrassend voor die paasbrunch met familie. 

Ingrediënten (voor vier personen) 

4 el mayonaise met olijfolie   
4 el grove mosterd
8 eieren
12 kleine tomaten
1 rode puntpaprika
2 avocado’s
4 sneetjes witbrood
2 el olijfolie (tip: Bonsecco)
2 citroensap
romeinse sla
1 takje peterselie
0,5 L natuurazijn
roomboter
1 el balsamicoazijn 
1 tl kruidenmix met zout

How to prepare 

1. Saus: meng de mayonaise, grove mosterd en 1 el water tot een smeuïge saus. 2. Toast: smeer de sneetjes witbrood aan beide kanten in met roomboter en bak ze in een koekenpan tot ze goudbruin zijn. 3. Gepocheerde eieren: breng een pan ruim water (ongv. 5 liter) met 0,5 liter natuurazijn aan de kook. Houd het azijnwater tegen de kook aan, breek de eieren en doe ze in de pan. Pocheer de eieren in 3 minuten. 4. Avocadotopping: haal het vruchtvlees uit de avocado’s en doe het in een kom. Meng hier 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel citroensap en een snufje zout doorheen met een vork. Snijd de tomaten en de rode puntpaprika’s in kleine stukken, snijd de peterselie fijn en meng de drie ingrediënten door het avocadomengsel. 5. Salade: snijd de Romeinse sla in dunne reepjes. Maak de salade voor het serveren à la minute aan met 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel olijfolie en een snufje zout. 6. Gerecht samenstellen: warm de gepocheerde eieren indien nodig opnieuw op in heet water. Leg de sneetjes toast op vier verschillende borden. Besmeer iedere toast met avocadotopping en leg hier steeds twee gepocheerde eieren op. Lepel de saus over de eieren en bestrooi ze naar smaak met de kruidenmix met zout. Garneer iedere toast met een toef salade en maak het gerecht af met een paar druppels balsamicoazijn.

Geniet ervan! 

Door: Mireille Sneekes
Bron: Oil & Vinegar 

Laatste nieuws

Zie ook