Wandel meer en tel je stappen

Met deze apps houd je precies bij hoe ver je loopt.

Lees ook

Zit je overdag veel? Kom ’s avonds aan je beweging door bijvoorbeeld een avondwandeling te maken. Happy in Shape tipt apps waarmee je gemakkelijk bijhoudt hoe ver je loopt en hoeveel stappen je per dag zet. 

Bewegen na werktijd

Sinds deze week is de zomertijd ingegaan en dat betekent natuurlijk dat het ’s avonds langer licht is. In plaats van je op de bank te storten en Netflix aan te zetten, is de avond nu hét moment om aan die o zo belangrijke beweging te komen. Want wie overdag veel zit, verhoogt het risico op een hoge bloeddruk en diabetes, terwijl een stuk lopen juist goed is voor vrijwel alles: je hart, bloedvaten en -druk, cholesterol, botten en spieren, gewicht, geheugen en humeur hebben allemaal baat bij een wandeling. 

Apps 

De kans is groot dat je zelf niet goed afstand in kan schatten en daar hoef je je ook niet druk over te maken, want verschillende apps doen het werk voor je: kies voor bijvoorbeeld Pedometer (van de makers van hardloop-app Runtastic). Bij deze app kun je je pasgrootte instellen, kan je instellen dat je een signaal krijgt wanneer je bijvoorbeeld 1000 stappen hebt gezet en ontvang je aan het einde van de week een overzicht. Of bijvoorbeeld de app MapMyWalk waarbij je je wandeling helemaal kunt analyseren. Op deze manier kan de juiste app net voor dat extra beetje motivatie zorgen en bereik je je gewenste aantal stappen. 

Data

Het enige aandachtspuntje is het feit dat je veel van de apps zelf aan moet zetten en ze vanaf dat moment gebruik maken van je locatie. Logisch, maar dat kan je wel de nodige mb’s kosten. Een oplossing: Sim only internet van Simyo waarmee je zorgt dat je altijd genoeg data hebt om al je stappen bij te houden. En heb je (helaas) een minder fitte periode, dan stel je je Sim only abonnement gemakkelijk naar beneden bij. Handig! 

Laatste nieuws

Zie ook