Dag 2 van de Nationale Week Zonder Vlees

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees deelt Happy in Shape elke dag een vegetarisch gerecht.

Lees ook

Deze week, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, deelt Happy in Shape elke dag een vegetarisch gerecht. Vandaag een gerecht dat binnen tien minuten op tafel staat, dus meer dan genoeg tijd voor je sportschoolbezoek! 

Bij het recept dat we gister deelden, legden we uit wat het effect is van een week zonder vlees. Heb je dit gemist? Klik hier

Dinsdag 

Het gerecht dat we vandaag tippen is ‘Singapore noedels met hoisinsaus’. Snel, gemakkelijk, bevat verschillende groenten en weinig verzadigd vet. 

Ingrediënten (voor vier personen) 

2 pakjes Quorn Fijngehakt à 175g
4 eetlepels hoisinsaus
1 eetlepel rijstwijn of droge sherry
1 eetlepel zonnebloemolie
1 teen knoflook
1 rode peper fijngehakt (zonder zaadjes) 
125g eiermie
100g peultjes
1 kleine struik paksoi (in brede repen)
3 bosuitjes (in stukjes van ongeveer 1 cm) 
125g taugé

How to prepare 

1. Meng in een kom de Quorn Fijngehakt met de hoisinsaus, rijstwijn (of sherry), olie, knoflook en rode peper. Laat dit 5 minuten staan. 2. Kook de mie volgens de aanwijzingen op het pak. Laat de mie in een vergiet goed uitlekken. Kook de peultjes in ruim kokend water met wat zout in 2-3 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water en laat ook goed uitlekken. 3. Roerbak de Quorn met marinade in een wok met antiaanbaklaag (zonder extra vet) 2-3 minuten op hoog vuur. Schep de peultjes, paksoi, taugé en de helft van de bosui erdoor en roerbak nog 2-3 minuten tot de paksoi begint te slinken. 4. Schep de mie door het gerecht, voeg zout en peper naar smaak toe en warm alles nog even goed door. Strooi de rest van de bosui erover.

Enjoy! 

Door: Mireille Sneekes
Bron: Quorn

Laatste nieuws

Zie ook