Doe mee met de Nationale Week Zonder Vlees

Ga jij de uitdaging aan?

Lees ook

Anno 2019 is het bijna genânt om nog zeven dagen per week vlees te eten, zeker nu er steeds meer bekend is over het dier- en milieuleed dat met de vleesproductie gepaard gaat. Met de Nationale Week Zonder Vlees wil de stichting van Isabel Boerdam laten zien dat vlees minderen helemaal niet zo moeilijk is. En om het nog makkelijker te maken, delen wij deze week elke dag een vegetarisch gerecht. Lekker én bewust. 

Een week geen vlees 

Waar je vroeger vlees misschien liet staan om dieren leed te besparen, schrappen steeds meer mensen vlees uit hun dieet uit klimaat gerelateerde overwegingen. En maar goed ook, want het klimaat leidt enorm onder de vleesproductie. Eén of twee dagen per week vlees laten staan, scheelt al een hoop, maar laat staan als je een week geen vlees eet. 

Houd je vast, want natuurlijk hebben we de cijfers voor je: als alleen jij al een week geen vlees eet, bespaar je 130 liter water, 76 kilometer autorijden en 770 gram dierenvlees. Genoeg tegen toch, om de uitdaging aan te gaan? Wij vinden van wel. En om het je extra makkelijk te maken delen we deze week elke dag een overheerlijk vegetarisch gerecht. 

Maandag 

Ja, het wordt een vegetarische week en geen veganistische. Maar we trappen af met een geheel plantaardige maaltijd, namelijk ‘vegan mango fajita’. Een fris gerecht waarbij het vlees is vervangen door tofu die je zelf kruidt. 

Ingrediënten (voor vier personen)
250 g tofu
1 el olie
1 rode paprika
1 witte ui
1 mango
1 zakje Santa Maria Fajita Seasoning Mix Original
1 pak Santa Maria Tortilla Original Medium

Extra 
Een zakje of krop ijsbergsla 
Guacamole
Santa Maria Chunky Wrap Salsa Medium (potje)

How to prepare 

1. Snijd de tofu, paprika, ui en mango in blokjes. 2. Verhit olie in een pan en bak de tofu goudbruin. 3. Voeg de ui en paprika toe en bak dit ongeveer 1 minuut op hoog vuur. 4. Zet het vuur laag en voeg de seasoning mix en mango toe. Bak alles 2 minuten door. Voeg eventueel wat water toe aan de vulling. 5. Verwarm de wraps zoals aangegeven op de verpakking. 6. Leg op elke wrap wat sla en vul dan verder met de vulling. Vouw de wraps dicht en voeg Chunky Wrap Salsa en guacamole als topping toe.

Eetsmakelijk!

Door: Mireille Sneekes 
Bron: Santa Maria

Laatste nieuws

Zie ook