Zo vier je origineel Valentijn

5 oefeningen voor jou en je lover.

Lees ook

Je kunt Valentijnsdag vieren door romantisch een hapje te eten, samen een film te kijken, maar je kunt het ook echt origineel aanpakken: ga samen sporten. Deze vijf oefeningen, bedacht door sportketen David Lloyd, zijn de perfecte work-out voor jou en je lover. En wij delen die natuurlijk uit liefde met jou! 

Vind je Valentijnsdag stiekem maar overrated? Maar wil je toch wel íets met je vriend(in) doen? Ga samen sporten. Door het oogcontact en de aanrakingen wordt je sportdate toch spannend. En nog een pluspunt: samen met je lover sporten zorgt ervoor dat je echt niet zo maar opgeeft. 

Oefening 1: ‘The couple squad’ 

We trappen af met squads, want die mogen natuurlijk niet ontbreken. Ga tegenover elkaar staan, leg je handen in die van je vriend(in) en kijk elkaar recht in de ogen aan. Vervolgens maken jullie de welbekende ‘squadbeweging’ en houden deze ongeveer tien seconde vast voordat jullie weer omhoog komen. Herhaal dit vijftien keer. 

Oefening 2: ‘The compliment plank

Planken met een twist: ga tegenover elkaar in plankhouding staan en kijk elkaar in de ogen aan. Spreek af om bijvoorbeeld een halve minuut te planken en geef je lover daarin zoveel mogelijk complimenten. Is de tijd voorbij? Wissel dan van rol en neem de complimenten dus in ontvangst. 

Oefening 3: ‘Kiss me baby one more time

Ga met de benen iets breder dan schouderbreedte staan. Laat je lover hiertussen liggen met de heupen ter hoogte van jouw voeten en hij of zij strekt de armen een beetje uit. Je buigt een beetje naar voren en pakt de handen stevig vast. Vervolgens trek je je vriend(in) omhoog en helemaal bovenaan geef je elkaar een kus. Herhaal dit tien keer en wissel dan van rol. 

Oefening 4: ‘The Muscle Hunk

Zijn jullie een ervaren sportkoppel? Train dan op volgende manier je buikspieren: je vriend(in) gaat stevig op de grond staan en jij slaat je benen om zijn of haar middel. Voor de zekerheid pakt hij of zij je benen stevig vast en vervolgens beweeg jij je naar achter. Je steunt dus volledig op de ander en wanneer je naar achter bent gezakt, span je je buikspieren aan en kom je weer omhoog. Ook deze oefening kunnen jullie afsluiten met een kus bovenaan. Herhaal dit tien keer en wissel dan eventueel van rol. 

Oefening 5: ‘Sparks will fly

Oké, dit is geen echte oefening, maar daarom niet minder leuk. Sporten zorgt ervoor dat het stofje endorfine vrijkomt. Juist: dat is het stofje waar je je happy door voelt. Maar wist je ook dat als je samen sport, er veel meer van dit stofje vrijkomt? Doe samen mee aan een groepsles en voel de kriebels in je buik! 

 

Laatste nieuws

Zie ook