Zo reken je af met verzuring tijdens het sporten

Wil je lezen!

Lees ook

Energieke benen: o zo fijn als je van sporten als hardlopen en fietsen houdt. Heb jij juist snel last van verzuring? Dan zijn compressiekousen echt iets voor jou! 

Energieke benen

Compressiekousen oefenen druk uit op je been en geven daardoor, je raadt het al, extra steun. De druk in de kous is niet overal hetzelfde: boven je enkel is de druk namelijk het grootst en die neemt naarmate de kous verder naar boven loopt, af.
Door het verschil in druk wordt de afvoer van vocht en afvalstoffen in je benen verbeterd. Dit zorgt voor een betere bloedcirculatie en wanneer die circulatie beter is, heb je meer zuurstof in je spieren. Door meer zuurstof, voelen je benen veel fijner en energieker aan.

Betere resultaten

En die fitte benen, die wil je. Voor het sporten bestaan er speciale ‘sportcompressiekousen’ waardoor de afvoer van afvalstoffen in je benen versneld wordt en je spieren minder verzuren. Ook zorgen de kousen voor meer comfort en een sneller herstel. Dat zal je zeker merken in je resultaten.

Naast sportcompressiekousen, bestaan er ook sokken, tubes en andere kledingstukken die op de voor jou juiste plek zorgen voor een voortdurende toevoer van zuurstofrijk bloed naar je spieren. Lijkt je dit handig tijdens het sporten? Ze zijn verkrijgbaar in een winkel van Olfit.nl

Door: Mireille Sneekes

Laatste nieuws

Zie ook