Dit worden de 6 grootste fitnesstrends van 2019

2018 is bijna voorbij en een nieuw jaar, betekent ook nieuwe fitnesstrends. Dit zijn de zes trends in 2019 volgens David Lloyd clubs.

Lees ook

2018 is bijna voorbij en een nieuw jaar, betekent ook nieuwe fitnesstrends. Dit zijn de zes trends in 2019 volgens David Lloyd clubs.

Fitness wordt LIIT

HIIT was misschien wel een van de grootste trends van 2018. Komend jaar zal LIIT juist Nederland overnemen. LIIT staat voor ‘Low Intensity Interval Training’, hierbij gaat het vooral om langzame bewegingen en focus op een goede houding.

HIIT blijft een HIT

LIIT mag dan wel populair worden in 2019, maar dat betekent niet dat de HIIT-training van de baan is. Een HIIT-training is een intense training met een hoog tempo. Die inspaninngen worden afgewisseld met korte pauzes.

Roeien is het nieuwe spinnen

Roeien is goed voor het hele lichaam. Het richt zich namelijk op vele spiergroepen. En je kunt dit zo intensief maken als je zelf wilt.

Wear it well

Steeds meer sporters willen naast sporten, ook informatie over hun prestaties krijgen. Zien hoe hard je gewerkt hebt zorgt namelijk voor extra motivatie. Apps en sporthorloges zullen we in 2019 dan ook zeker blijven gebruiken.

Gepersonaliseerde training

Mensen hebben behoefte aan een gepersonaliseerde gezondheids- en fitness routine, bijvoorbeeld een personal trainer.

Focus op de 55-plussers

De 55-plussers krijgen in 2019 veel aandacht. Zij moeten actief blijven voor het behouden van mobiliteit, balans en flexibiliteit. Lessen zoals yoga en body balance zijn hier perfect voor.

Laatste nieuws

Zie ook