Zo verminder je de kans op een blaasontsteking

Er is dus een gemakkelijke truc om de kans op een blaasontsteking te verminderen..

Lees ook

Herken jij dat vreselijke gevoel tijdens het plassen en de constante druk om naar de wc te gaan? Je bent niet de enige. Ongeveer 50% van de vrouwen krijgt in hun leven te maken met een blaasontsteking en 70% krijgt er meerdere, datzelfde jaar. 

Het is al bekend dat je het risico kan verminderen door goed af te vegen – van voren naar achteren – en te plassen na de seks. Maar nu laat een nieuw onderzoek zien dat er nog een (makkelijke) manier is om de bacterie te vermijden.

Meer water drinken

Het blijkt dat vochtinname wel degelijk het blaasontsteking-risico beïnvloedt. In een onderzoek van 12 maanden volgden ze 140 vrouwen die last hadden van terugkerende blaasontsteking en aangaven dat ze minder dan 1,5 liter water per dag binnen kregen. De helft werd gevraagd om dagelijks 3 liter te drinken, terwijl de anderen doorgingen zonder iets te veranderen. Na een jaar bleek dat de opnamegroep die niets veranderden 216 blaasontstekingen kregen (ongeveer 3,2 per persoon), terwijl de vrouwen die meer dronken 111 infecties rapporteerden (ongeveer 1,7 per persoon).

Geef het glas dus maar door!

 

Bron: Cosmopolitan

 

Laatste nieuws

Zie ook