8 meest verwarrende vakantiebestemmingen

Het kan je zomaar overkomen dat je een ticket met de verkeerde bestemming hebt geboekt.. Let daarom goed op deze verwarrende vakantiebestemmingen.

Lees ook

Het zou je maar gebeuren, verwacht je te kunnen genieten van een warme vakantie in Sydney, Australië, kom je aan in Sydney, Canada. Om zulke misverstanden te vermijden stelde online vakantie-aanbieder VakantiePiraten.nl een lijst samen met de meest verwarrende bestemmingen.

1. America, Nederland

Nee, niet een aantal uren vliegen. In het zuiden van Nederland, in Limburg, ligt de plaats America. Een rustig boerendorp met een station, twee vakantieparken en een pretpark. Een reis naar America is op deze manier heel betaalbaar en lekker dicht bij huis.

2. Barcelona, Venezuela

Om te voorkomen dat je niet per ongeluk een ticket boekt naar Barcelona in Venezuela in plaats van Spanje, zijn er een aantal punten waar je op kunt letten: zo is de vluchttijd veel langer en ben je ook meer geld kwijt dan bij de gemiddelde vlucht naar Spanje. 

3. Birmingham, Alabama (USA)

In iets meer dan een uur vlieg je van Amsterdam naar Birmingham. Tenminste, als de eindbestemming Birmingham in het Verenigd Koninkrijk is. Het zou zomaar kunnen dat je per ongeluk een ticket boekt naar het vliegveld van de grote gelijknamige stad in Alabama in de Verenigde Staten.

4. Córdoba, Argentinië

Zowel Córdoba in Argentinië als Córdoba in Spanje zijn hoofdstad van een gelijknamige provincie. Alleen is die in Zuid-Amerika veel dichtbevolkter.

5. Grenada, Benedenwindse Eilanden

Deze Caribische bestemming wordt nog wel eens verward met Granada in Spanje. Let dus goed op de spelling!

6. Groningen, Suriname

Kleine kans dat je deze vergissing maakt, maar grappig is het wel. Naast Groningen bezoeken kun je in Suriname verblijven in de Pannekoekstraat in Groningen, roti eten in Alkmaar en zwemmen in de Surinamerivier bij Bergen op Zoom.

7. Ontario International Airport, California (USA)

Het vliegveld van Ontario ligt niet, zoals je wellicht zou verwachten in de Canadese provincie Ontario, maar vlakbij Los Angeles. Goed oppassen dus bij het boeken van een reis naar Canada, dat het juiste vliegveld op het ticket staat.

8. La Palma, Spanje

Deze drie Spaanse eiland-bestemmingen worden vaak met elkaar verward: het Canarische eiland La Palma, Palma de Mallorca (hoofdstad van het Spaanse eiland Mallorca) en Las Palmas (hoofdstad van het Canarische eiland Gran Canaria).

 

Tekst: Sterre Blokdijk

Laatste nieuws

Zie ook