Zo deal je met tegenslagen

Met deze tips creëer je een positievere mindset...

Lees ook

Kan een tegenvaller flink jouw dag verpesten? Met deze 5 tips creëer je een positievere mindset en raak je niet de dupe van tegenslagen.

 

1. Relativeer je problemen

Plaats je problemen of nare ervaringen in een groter geheel, en zie hoe klein de meeste problemen eigenlijk zijn. Vaak kunnen problemen meevallen die in het begin juist groot lijken.

2. Bekijk het van de zonnige kant

Focus op het moois dat je eruit kunt halen, en je zult veel positiever er in staan.  Zo kun je het bijvoorbeeld zien als een leermoment of iets dat je sterker maakt.

3. Laat je emoties toe

Als alles je even overvalt kan het juist opluchten om een partijtje te huilen. Truc is om niet te lang te blijven hangen in negatieve gedachtes.

4. Vraag om hulp

Schaam je vooral niet om bij iemand aan te kloppen. Of het nu een professioneel iemand is of een vriendin, je ei kwijt kunnen is belangrijk. Zo zie je het probleem vanuit ander opzicht en krijg je misschien wel precies het advies dat je nodig hebt.

5. Onthoud dat alles tijdelijk is

Alle momenten in je leven zijn tijdelijk. Vooral tijd heelt een hoop. Het lijkt misschien nu eeuwig te duren, maar ook dit gaat voorbij.

 

Tekst: Sterre Blokdijk

 

Laatste nieuws

Zie ook