5 verrassende tips om milieubewuster te leven

Groener, minimalistischer, cleaner.

Lees ook

Groener, minimalistischer, cleaner en vooral ook BETER leven? Een duurzame levensstijl is niet zo ingewikkeld met Happy in Shape’s tips.

1.PLAN EEN THUISWERKDAG

Wist je dat je ook milieuvriendelijk bezig bent als je lekker in je joggingbroek thuis gaat zitten werken? Als 20% van alle werkenden twee dagen per week een thuiswerkdag houdt, scheelt dat al 180.000 auto’s per werkdag op de weg. (Bron: theperfectyou.nl)

2.DRINK KOFFIE UIT EEN MOK

Supergezellig, die meeneembekers die je bij alle hippe koffietenten krijgt, maar milieuvriendelijk zijn ze niet. Veel beter kun je je koffietje of thee drinken uit een zelf meegebrachte afsluitbare beker (Starbucks serveert ook in eigen mokken!) En op je werk neem je gewoon je eigen mok mee, smaakt ook nog eens lekkerder dan zo’n plastic bekertje.

3.SPORT GROEN

Heb je er ooit over nagedacht dat je sporty lifestyle groener zou kunnen? Bijvoorbeeld door te gaan fietsen of hardlopen in plaats van op energieverspillende elektrische apparaten in de sportschool te staan, eco-vriendelijke sportkleding en schoenen aan te schaffen, sportartikelen (denk: ski’s of een tennisracket) tweedehands te kopen en een bidon te gebruiken in plaats van steeds een nieuw waterflesje. Ook komen er steeds meer groene sportscholen, waar de cardio-apparaten zelf energie opwekken.

4.MAAK JE KANTOOR GROENER

Ook je kantoor/werkruimte kan groener. “Plaats eens wat planten, die zorgen voor frisse lucht”, zegt eco-designer Nicole Geilen van niceway.nl. Haar andere tips: “Stel je printer zo in dat-ie standaard dubbelzijdig print, zet de verwarming uit als je niet op je kantoor zit en bespaar energie door gloeilampen in te ruilen voor Ledverlichting, die tot 80% efficiënter is. En vergeet niet je afval te scheiden, dat gaat op kantoren nog weleens mis.”

5.COMPENSEER JE REIS

Voelen we ons schuldig als we weer eens een tripje naar New York of Barcelona boeken? Stiekem wel! Maar dat hoeft niet meer, want via greenseat.nl kun je nu de belasting voor het milieu compenseren. Per reis bereken je jouw CO2 uitstoot en kun je een bedrag storten aan projecten als biogas in Tanzania of windmolens in India. Ook heeft de site een lijstje met vervoersmiddelen die het groenst zijn.

Nog meer advies nodig voor een beter humeur? In Happy in Shape (02 2018) lees je het volledige artikel (met nog eens 15+ tips!)

Door Femke Rutten

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook